Annons

Annons

Annons

Lerdala

Rockabillyfestivalen tar (inte) en paus

Text

Rockabillyfestivalen har tagit en paus. Fast sista helgen i juni blir det ändå rock'n'roll i parken. Sweden Rockabilly Festival blir Lerdala Rockabilly Festival.

Skaraborg

Annons

Annons

När det Göteborgsbaserade eventföretaget Demo Group meddelade att de i år inte kommer att arrangera Sweden Rockabilly Festival var det många om blev besvikna. Inte minst rockabillyfantasten Gun Sjöberg.

– Jag har svårt att låta saker och ting vara. Jag gick runt och funderade länge på vad man skulle kunna göra tills dess att min gubbe sa att jag fick ge mig. Men då ringde Niklas från Fertilizers och hade grubblat lika mycket som mig.

Det visade sig att fler inte kunde klara sig utan rockabillyfestivalen och föreningen Lerdala Rockabilly bildades.

– I Rockabillykretsen går det inte att ta ett uppehåll för då tar något annat evenemang över. En paus skulle innebära att rockabillyfestivalen skulle behöva börja om på ett annat datum. Det går helt enkelt inte att ta en paus, säger Gun Sjöberg som är en del av den nystartade föreningen.

Varför Demo Group beslutade sig för att lägga Sweden Rockabilly Festival på is vet inte Gun Sjöberg säkert. Men hon antar att det gjordes på ekonomiska grunder.

– Vi har valt att gå från att det ska vara så dyrt. Vi vill att Lerdala Rockabilly Festival ska bli mer av en folkfest för alla oavsett ålder och intresse. Men självklart är det just rockabilly som kommer att stå i fokus.

På dagtid kommer inträdet att vara fritt. Bosse Bildoktorn kommer att finnas på plats i parken som kommer att vara smockad av aktiviteter för både barn och vuxna. För att se banden spela på kvällstid får man köpa biljett.

Annons

– Vi har inte släppt alla band ännu. Men helgen är fullbokad.

Annons

Demo Groups paus är tagen på obestämd tid och hur framtiden för Lerdala Rockabilly Festival ser ut är oklart i dagsläget. Men enligt Gun Sjöberg är det inte helt omöjligt att det kan bli fler festivaler i deras regi.

– Det har varit mycket jobb såklart. Men det är inte omöjligt att vi fortsätter. Vi får se hur allt utvecklar sig, säger Gun Sjöberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan