Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Gav en återblick i idrottshistorien

Representanter från Tidaholms idrottshistoriska föreningen gästade PRO:s månadsmöte i villan och beskrev sin verksamhet. Det var mycket uppskattat.

Systrarna Petronella och Carolina Petterson underhöll med sång och ackompanjerades på gitarr av Petronellas sambo Fredrik Dahlström.

Då var det dags för mars månadsmöte med PRO Tidaholm i Villan. Ordförande Majken Nielsen hälsade alla välkomna. Efter uppläsning och godkännande av dagordning, hälsades fyra nya medlemmar välkomna till föreningen.

En skrivelse hade kommit från PRO riks angående avier för inbetalning av medlemsavgiften. PRO har som vanligt skickat ut avier och PRO-tidningen till Postnord. Men tyvärr har många inte fått varken avin eller tidningen. PRO riks beklagar de olägenheter som detta orsakat, men felet ligger inte hos PRO.

Annons

Under punkten rapporter meddelades att bio för daglediga blir på Saga torsdagen den 5 april. Då visas en fransk dramakomedi som heter "50 vårar".

Annons

• Tisdagen den 10 april börjar promenaderna på berget. I storstugan på Midgård är det rullatorservice onsdagen den 18 april.

• På kvällen den 18 april blir det trivselkväll på Festvåning fyran med underhållning av trubaduren Staffan Lenberg från Borås. Han är aktiv i bland annat coverbandet Djungelvrål och Xmile. Efter underhållningen serveras vårbuffé.

• Den 28 april arrangerar teaterföreningen en föreställning på Saga "Ett odjur till hembiträde".

• Måndagen den 21 maj börjar Laggarehemmet med sina eftermiddagsträffar med kaffe och trevlig social samvaro.

• Det finns fortfarande några platser kvar till Köpenhamnsresa tillsammans med PRO Falköping den 29-31maj.

• Årets "Hemliga resa" avgår den 12 juni från Resecentrum.

Värdefull dokumentation

Från idrottshistoriska museet kom Ejvind Karlsson och Eje Holm. De ersatte Jan Kindmalm som blivit krasslig. Detta gjord de med bravur trots lite teknisk trassel med datorn. Ejvind berättade lite kort om idrottshistoriska museet som drivs på ideell basis av Tidaholms idrottshistoriska förening som bildades 1989. Detta följdes av att Eje Holm visade en film om hur man med ideella krafter byggde upp "Tidaholms-modellen" över Tidaholmsbygden med inlagda platser där spontanfotboll spelats under åren. I filmen fanns lagbilder på kvarterslag som spelade seriespel inom Tidaholms kommun innan nuvarande föreningar bildats.

Annons

Annons

Efter att man avnjutit kaffe med dopp följde underhållning. De som stod för detta var systrarna Petronella och Carolina Petterson med sång och komp på gitarr av Petronellas sambo Fredrik Dahlström. De hade en bred repertoar med lårar som " Till min syster" av Dan Andersson, "Du kommer ångra det här" i Uno Svenningsson tappning, "Fattig bonddräng" med text av Astrid Lindgren.

De tackades med blommor för ett trevligt framträdande som avrundade mötet. Dragning av lotterierna vidtog med många fina vinster. I Fifty-fifty lyckades Krister Rosvall ta hem potten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan