Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Sommarens evenemang i Skövde - här är listan

Då var det dags att planera för evenemangssommaren i Skövde. Vi har samlat ett urval av allt som händer från vår till höst, så det är bara att börja boka upp i din kalender.

– Det är verkligen en välfylld lista, och ännu är den inte klar, säger Micael Worbin på Next Skövde.

På Next Skövdes hemsida publiceras fortlöpande de evenemang som är planerade för sommaren i Skövde.

– Den är öppen för alla och det kan fortfarande tillkomma flera evenemang. Det hoppas jag verkligen att det gör, även om den redan nu är välfylld, säger Micael Worbin, som är evenemangsansvarig på Next Skövde.

– Vi försöker ha stor bredd på evenemangen, och med hjälp av de många olika arrangörerna, både privata och organisationer, så tycker jag vi har lyckats bra.

Vilka är höjdpunkterna på listan, tycker du?

Annons

Dans-SM i maj blir nog en höjdare, junikalaset likaså. Cykelloppet Tre Berg i juli och konserterna med GES och Nationalteatern i augusti är också fina arrangemang. Och naturligtvis går Matfestivalen och Sweden Outdoor Festival inte att bortse från. Men de är bara några av höjdpunkterna på en diger lista, säger Micael Worbin.

Annons

April

I april kommer tranorna till Hornborgasjön för att dansa och beses av stora mängder nyfikna personer.

April - Trandansen vid Hornborgasjön. Tranorna kommer till fälten vid Trandansen vid soluppgången.

6 - 8 april. Shoppinghelg Skövde. Ta med familj och vänner till Skövde centrum för att njuta av en fantastisk shoppinghelg i tre fullspäckade dagar.

7 - 15 april. Tranfestival vid Hornborgasjön. Tranans helg, friluftsdag för skolbarn och matmarknad. I nio dagar fylls två tält vid Trandansen med aktiviteter; fåglar, naturskola och lokal mat.

7 april. Duke Ellington Sacred Consert Skövde. Musik i Helena. Duke Ellingtons Sacred Consert. Medverkande: Margareta Bengtson, sopran, S:ta Helena Vokalensemble, Nya Stadens Storband, S:t Nicolai Vocalis. Dirigent Johannes Landgren.

7 april. Gladiatorspelen Skövde. Gladiatorspelen är länets största thaiboxningsgala med tävlande från olika klubbar i Sverige men också från Norge. Det kommer att bjudas på ett 10-tal matcher i olika viktklasser där både damer och herrar tävlar.

8 april till 10 juni och 12 augusti till 28 oktober. 1-mila vandring Skövde. Varje söndag under vår och höst. 25 mars - Åbrovallen Ulvåker 1 april - Logården, Odensåker 8 april - Timmersdala motions klubbstuga 15 april - SMU-stugan, Fröstorp, Tibro 22 april - Klubbstugan Claesborg IP Skövde 29 april - Klubbstugan Istrum 6 maj - Fagervi IP, Fagersanna 13 maj - Scoutstugan Kvarnvägen, Skultorp 20 maj - Allas Hus, bygdegård, Borgunda, 27 maj - Vakällan, Locketorp 3 juni - Skogsbovallen Tidavad 10 juni - Hagelbergs Bygdegård, Tåstorp Skövde. Höstens vandringar startar på Åbrovallen i Ulvåker.

Annons

Annons

19 april. Västgötavandring för Barncancerfonden Skövde. Västergötlands Gång- och Vandrarförbund, BF Billingens Vandringsklubb & Ulvåkers IF anordnar en Västgötavandring för Barncancerfonden. Plats: Åbrovallen, Ulvåker.

21 april. Barn- och familjeutflykt i Ryds grottor och ängar Skövde. När sipporna blommar som bäst vandrar vi längs bäckar och källflöden upp mot Ryds grottor. Arrangör: Naturskyddsföreningen Skövde

27 - 28 april. Billingen X-trail Nightmare och Billingen X-trail Skövde. Ett ca 10 km terränglopp med start och mål på Billingen. Billingen X-trail Nightmare är en kvällstävling där pannlampa krävs.

30 april. Valborgsmässofirande Odensåker. Fira valborg i Odensåker med våreld, körsång och vårtal. Andakt i kyrkan och servering i Logården. I samarbete med Markören och Ullervads kyrkokör.

Maj

För fjortonde året genomförs Billingeracet i mountainbike.

1 maj. Spring för livet Skövde. Ett välgörenhetslopp till förmån för Cancerfonden och Diabetesfonden. Alla startavgifter delas mellan dessa två viktiga organisationer.

11 - 12 maj. SM i dans i Skövde. Från boogie woogie till latin. Välkommen till Arena Skövde den 11-12 maj 2018 för att uppleva SM i danserna bugg, boogie woogie, rock n' roll, lindy hop, standard, latin, disco och slowdance.

12 maj. Billingeracet i mountainbike. Billingeracet är den första deltävlingen i långloppscupen, så även 2018. Billingeracet genomförs i år för fjortonde året i rad.

12 maj. Vallehelgen 2018. Öppet hus hos konstnärer, konsthantverkare, näringsidkare och föreningar. Årets samlingsutställning kommer att hållas i Mellomgården, Norra Lundby.

Annons

12 maj. Strupen upp och ner. Vandring mellan Rhododendrondalen och och slalombacken. Vi ser på sluttningens geologi och vilken biologisk mångfald det finns där och upplever vårblomningen.

Annons

Juni

Under junikalaset fylls Hertig Johans torg med människor, artister och doften av nylagad mat. Bilden är från 2017 års kalas.

6 - 9 juni. Junikalaset i Skövde. Junikalaset inleds med nationaldagsfirande den 6 juni. Den 7-9 juni fylls Hertig Johans torg av doften av nylagad mat, toner från artister och en stämning som bara en försommardag kan bjuda på.

17 juni. Vandring i Ryds ängar. På ”de vilda blommornas dag” vandrar vi i Ryds ängar, som nu hotas av ett vägbygge. Vi gör en vandring längs med leden upp till torpet Åsen och vandrar runt i markerna och tittar på de blommor som vi hittar.

Juli

29 juni - 1 juli. Skadevi Cup Fotboll. 42:a upplagan av Skadevi Cup i fotboll spelas traditionsenligt helgen efter midsommar. I år deltar drygt 300 lag, mellan 12 och 17 år. För femte gången arrangeras också en turnering för spelare med funktionsnedsättning.

7 juli. Tre Berg. Tre Berg är cykelloppet som vänder sig till alla som gillar cykel! Med start och mål i Skara går den vackra banan över våra tre berg: Mösseberg, Billingen och Kinnekulle. Tre Berg finns som både 180 km (1500 höjdmeter) och 90 km (600 höjdmeter)

Augusti

I augusti arrangeras en EM-deltävling i enduro i Skövde med omnejd.

Annons

10 - 12 augusti. Enduro EM i Skövde. Tävlingen arrangeras 10-11-12 Augusti i Skövde med omnejd av FMCK Skövde och är en av fyra EM-deltävlingar. Prolog (en kortare uppvisningstävling) i centrala delarna av Skövde under fredagskvällen. Därefter följer två långa dagar där de tävlande kör motorcykel från morgon till kväll med varje dag bestående av ett antal specialprov av spektakulärt slag i närområdet till Skövde.

Annons

16 augusti. GES - Glenmark Eriksson Strömstedt. Den 16 augusti kommer GES - Glenmark Eriksson Strömstedt - till Boulognerskogen i Skövde och bjuder på en riktigt härlig sommarkonsert.

25 augusti. Nationalteaterns Rockorkester. Nationalteaterns rockorkester firar 40-årsjubileum. 25 augusti kliver de upp på scen i lummiga i Kyrkparken för att riva av ett gäng godingar som "Livet är en fest", "Barn av vår tid" och "Kolla, Kolla".

September

31 augusti - 1 september. Matfestivalen i Skövde. Vid Matfestivalen i Skövde samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge dig en kulinarisk upplevelse. En helg då Skövde fullständigt bubblar av energi, mat, musik och glädje.

7 - 8 september. Skövde Vin & Delikatessmässa i Skövde kulturhus/Valhall. Mässan riktar sig till alla som är över 20 år och som är intresserade av vin och mat. På mässan får du möjlighet att träffa utställare av vin och delikatesser samt möjlighet att provsmaka deras produkter.

15 - 16 september. Sweden Outdoor Festival. En aktiv helg på berget Billingen i Skövde med spännande prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, föreläsningar, tävlingar och massa av smarrig mat. Oavsett om du är inbiten friluftsmänniska, barnfamilj, nyfiken på något nytt, här finns något för alla.

För en fullständig lista se evenemangsprogrammet på Next Skövdes hemsida.

Annons

Annons

Till toppen av sidan