Annons

Annons

Annons

Ingmarstorp

Rolfs många möten med blivande kändisar

Rolf Karlsson är en Gamla Giffares mest hängivna medlemmar. Senast var det Rolf som berättade under rubriken. "Människor som jag mött".

Rolf Karlsson bjöd på ett intressant föredrag under rubriken "Människor jag mött".

Rolf Karlsson kommer ursprungligen från Tidaholm och är sedan många år tillbaka även sekreterare i gamla giffare.

Rolf anställdes som yrkeslärare på Kavelbrogymnasiet i Skövde från den 13 augusti 1962. Antalet heltidsanställda lärare uppgick under denna tid till 13 stycken. Innan arbetade Rolf som målare hos Sven Gustavsson i Tidaholm.

Annons

Annons

Eftersom Rolf pendlade mellan Tidaholm och Skövde välkomnades den nya vägen (48) mot Skövde som byggdes i början under samma tid.

Rolf berättade nedan på ett innehållsrikt sätt om olika händelser och episoder särskilt inom måleriyrket varav endast en del kan återges.

Bland de elever som fanns inom skolan var Arne Lorentzon känd från Skövde, samt Bert Karlsson Skara (nämndes på den tiden som ”Tidantarzan”.)

Den första klassen bestod av åtta elever. Billingehus byggdes under samma tid med de kända paret Arne och Maja Sandberg, här fick eleverna från skolan utöva en del av sin praktik.

Även den kände fotbollsspelaren Arne Selmosson (Månstrålen) ägde en del fastigheter i Skövde,. Arne var även anställd på UNO X. I en av de lägenheter som var i behov av renovering bodde den kände löparen Erik Backman från Tidaholm. Rolf var nog en av de sista tidaholmare som träffade Erik eftersom han gick ur tiden strax efter mötet.

En del andra kända namn nedan finns med .”Börje Bappelsin” - El Tele, Robert Gustavsson, Roddy Benjaminsson (Hero), Stig-Allan Persson, Göran Zackrisson TV, Arnold Lidaräng, Gudmundur Magnusson.

Tiden går fort, om ett innehållsrikt föredrag med stor yrkesskicklighet om ett mångårigt kontaktnät med många intressanta inlägg och berättelser som förgyller tillvaron som förekommer inom olika yrken.

Ove L Skatt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan