Annons

Annons

Annons

Bil körde in i Coop Forum – inga misstankar om inbrott

Text

En bil körde in i spelbutiken vid Coop Forum i Skövde vid 00.30-tiden under natten mellan tisdag och onsdag.

Polisen uppger dock att de inte tror att det handlar om ett inbrott eller en så kallad smash-and-grab-kupp. På onsdag förmiddag var händelsen endast rubricerad som en trafikolycka/grov skadegörelse.

Inbäddat innehåll

Uppgifterna om hur händelsen har gått till är oklara. Varor värda omkring en halv miljon uppges ha förstörts vid kraschen.

– Vi rubricerar händelsen som en trafikolycka och ingen person har skadats, säger Christin Tapper, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Polisen uppger att bilkraschen inte handlar om en så kallad smash-and-grab-kupp, alltså att det är tjuvar som med avsikt har använt en bil för ta sig in i butiken för att sedan stjäla varor. Det fanns på onsdag förmiddag inga uppgifter om att något hade stulits från butiken.

Annons

– Vi får naturligtvis utreda händelsen än mer under dagen, men i nuläget misstänker vi inte att det handlar om någon typ av stöld, säger Christin Tapper vid 11.20-tiden på onsdagen.

Annons

På eftermiddagen förstärktes bilden av en olyckshändelse. Polisen bekräftar att en person omhändertagits i samband med att larmet gick i butiken, samt att personen förts till sjukhus med ambulans. Brottsrubriceringen har ändrats till grov skadegörelse men betecknas fortsatt som en olycka. Det finns nu ingen misstanke om försök till stöldbrott.

Annons

Annons

Polisen larmades om händelsen vid 00.30-tiden under natten till onsdagen. En bil körde då med hög hastighet in i väggen till spelbutiken och väggen har helt ramponerats. På förmiddagen pågick reparationsarbete vid butiken som har drabbats av omfattande materiella skador efter kraschen.

Det är spelbutiken och kiosken vid Coop Forum som är drabbade, men delar av verksamheten har kunnat hålla öppet under morgonen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan