Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Futsal

Klart: Fröjered startar futsallag

Annons

På årsmötet togs det upp att Fröjereds IF planerade starta futsallag. Nu är det klart.

Styrelsen fick i uppgift att diskutera frågan om futsallag efter årsmötet i slutet av mars. Ensamkommande barn och ungdomar har spelat spontanfotboll under några år och ville dra igång något mer seriöst.

Så har nu blivit fallet och till hösten går man in i seriespel.

– Vi kommer anmäla oss till det, ja. Det blir här i Västra Götaland. Vi får börja längst ner och jobba oss uppåt, säger lagledare Jörgen Gustafsson som är imponerad över engagemanget hos killarna.

Annons

Annons

– De har varit väldigt drivande och jag är bara med lite vid sidan av sen är det de som lägger upp träningar och allt sånt. Det har egentligen inte varit särskilt mycket jobb med detta utan det har gått rätt fort.

Just nu är det bara de tidigare som spelat spontanfotbollen som kommer att vara truppen. Men det finns också intresse från spelare i fotbollslaget att ansluta.

– Vi har sagt att de får komma och provträna om de vill.

För en månad sedan spelade laget cup i Vedum. Där slutade man tvåa av 14 lag och fick därefter mersmak. Just nu tränar de en gång i veckan men kommer träna fler gånger när det börjar närma sig säsong, berättar Gustafsson.

– Det är många sena halltider just nu för att utomhussporterna är igång.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy