Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Har du upplevt den moderna fattigdomen?

Vi har granskat den moderna fattigdomen – nu vill vi höra din röst.

Kinna Svensson, projektledare för debattsatsningen Perspektiv, och Sophia Magasanik, ansvarig för sociala medier.

Saif lever gömd och jobbar svart för femtusen i månaden – men snart ska hans flickvän Noor snart föda barn. Hur ska det gå då? I en annan stad vänder Carla på slantarna. Hon vill inte berätta för sina två barn att den efterlängtade utflykten till Skara sommarland kommer göra det knapert på matbordet efteråt. På Dotorpsskolan i Falköping har man slutat med cykelutflykter – det var för många av barnen som inte hade råd med en cykel.

Annons

Annons

Vi har granskat den moderna fattigdomen. Vi har pratat med dem som inte får jobb. Med dem som inte kan jobba. Med dem som jobbar svart. Med dem som möter fattigdomen i sin vardag.

Nu vill vi höra din röst.

Känner du igen dig i berättelserna? Eller har du ett förslag på hur fattigdom kan motverkas? Hur ska vi lyfta de av våra medmänniskor som lever i fattigdom, från den? Hör av dig till oss på vår opinionssajt Perspektiv och gör din röst hörd.

Nedan hittar du de olika sajternas Perspektivsidor – klicka på länken till din tidning och skicka in din åsikt.

Jönköping-PostenVärnamo NyheterSmålänningenSmålands-TidningenSmålands DagbladVetlanda-PostenTranås TidningSkövde NyheterSkaraborgs Läns TidningFalköpings TidningVästagöta Bladet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan