Annons

Annons

Annons

Skövde

Löfvenborg dementerar anklagelserna mot Skövde HF: "Fel ordval"

Skövde HF anklagas av Spelarföreningen handboll Sverige för att ha trakasserat systrarna Emma- och Elsa Frisk Nävarp. Detta är något som inte är sant enligt ordförande Anders Löfvenborg.

– Det är fel ordval av spelarföreningen, säger han till SN.

Det var i fjol som två spelare lämnade Skövde HF efter hot och trakasserier. Under onsdagskvällen la Spelarföreningen handboll Sverige (SHS) ut en text om nya trakasserier i klubben. Denna gång handlar det om systrarna Emma och Elsa Frisk Nävarp som inte spelar i Skövde HF nästa säsong.

– De hade ett kontrakt på ett plus ett plus ett år, vilket innebär att parterna kan omförhandla kontraktet efter varje säsong. De valde att tacka nej till de kontraktsbud vi gav dem, säger Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg.

Annons

Annons

LÄS MER: Kücükyildiz nya klubbadress klar

Angående påstådda trakasseri dementerar han att det förekommit mot spelarna.

– Emma och Elsa meddelade oss att de upplevt mobbning och utfrysning från den ledarstaben som sattes in inför kvalet. Men det är ingen som medvetet gjort någonting mot dem vilket ordet trakasserier betyder. Det är fel ordval av spelarföreningen.

När systrarna meddelade klubben om att de upplevt sig mobbade vidtog Skövde HF en åtgärdsplan för att få de skulle känna sig välkomna tillbaka. I denna skrevs det även in en ursäkt från klubbens sida.

"En märklig situation"

SHS skriver att de varit inkopplade i ärendet men Arne Johansson som är ordförande, vill inte yttra sig om fallet utan hänvisar i stället till Emma Frisk Nävarp. Hon vill inte gå in på detaljer men berättar att kommunikationen mellan klubben och systrarna brustit.

– När styrelsen valde att sparka pappa (Magnus Frisk) och resten av ledarteamet så blev det ju självklart en märklig situation för mig och Elsa, säger hon och fortsätter:

LÄS MER: Fatos lämnar Skövde HF: "Hade inte kunnat bry mig mindre"

Annons

– Det som har varit tråkigt är väl att det nya ledarteamet, styrelsen och sportchefen inte visat någon kompetens.

Hur menar du med kompetens?

– Jag vill verkligen inte gå in på detaljer och dra upp en massa skit. Jag kan bara säga att varken ledarteamet, styrelsen eller sportchefen har pratat om hur vi ska gå vidare efter situationen. Det är inte så att jag och Elsa tycker synd om oss själva bara för att pappa fick sparken – det är en annan sak och en annan grej. Det har bara blivit märkligt.

Annons

LÄS MER: Hela staben sparkades – 20 minuter innan träning

Vad som händer i framtiden för systrarna är ännu oklart. De återhämtar sig fortfarande från korsbandsskador och där är Emma längre fram i processen än Elsa och hoppas var tillbaka på handbollsplanen när försäsongen drar igång. Men vart drar den igång?

– Det är inte bestämt än. Men jag ska spela nästa säsong är tanken, säger Emma Frisk Nävarp.

LÄS MER: Handbollssverige rasar mot behandlingen av Frisk: "Blir ju ledsen"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan