Annons

Annons

Annons

Sparbanken Skaraborg inrättar skolstipendier

Sparbanken Skaraborg kommer från och med studenten 2018, genom Sparbanksstiftelsen, att inrätta ett skolstipendium. Stipendiet ska delas ut till elever på barn- och fritidsprogrammet samt ekonomiprogrammet på gymnasieskolorna i bankens verksamhetsområde. Första utdelningen sker till studenten nästa vecka.

- Jag är mycket tacksam för Sparbanken Skaraborgs nyinstiftade stipendier till elever på barn- och fritidsprogrammet respektive ekonomiprogrammet. Dessa stipendier sporrar ungdomarna till starkare insatser och utgör också en belöning för mottagarna. Viktigt i sammanhanget är också den statushöjande effekt dessa stipendier innebär för programmen då det är tydligt att Sparbanken värdesätter utbildningarna och de ungdomar som studerar på dem, säger Harald Lundqvist, rektor på Lagmansgymnasiet i Vara i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Ordföranden i Sparbanksstiftelsen Skaraborg Liselotte J Sterneborn berättar om bakgrunden till det nya stipendiet.

- Ungdomarna är, och har alltid varit, en högt prioriterad målgrupp för oss. Ungdomarna är vår framtid och det är viktigt att vi satsar på dem. Med Sparbanken Skaraborgs skolstipendium får vi ytterligare en möjlighet att stärka våra lokala förmågor.

Sparbanken Skaraborg kommer att dela ut två stipendier per program och varje stipendium kommer att vara värt 2500 kronor. Stipendierna delas ut under kriterierna väl genomfört examensarbete som tydligt visar på elevens kunskaper i sitt ämnesområde.

I år handlar det om totalt sex stycken stipendier; fyra till Lagmansgymnasiet och två stycken till Katedralskolan. Anledningen att Katedralskolan har färre i år är för att de just nu inte har några elever på barn- och fritidsprogrammet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan