Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Idrottshistoriska möblerar om

Text

Idrottshistoriska museet fräschas upp ordentligt genom att nya mattor läggs in samtidigt som en del omflyttningar görs och nya montrar byggs . Innebandyn kommer att få större utrymme och skidåkaren Bengt Andersson får en egen hörna.

Nya mattor läggs in på Tidaholms Idrottsmuseum. Här ses mattorna kring Eric Backmans monter som nu har fått en mer central plats på museet. Foto:Tidaholms Idrottsmuseum

På Idrottshistoriska museet händer det alltid något nytt.Det stora projektet som nu pågår är att lägga in nya mattor. De gamla mattorna har varit med sedan 90-talet och de hade nu gjort sitt. I de rum där man byttut mattor har det blivit betydligt ljusare och trevligare atmosfär.Carsten Ertsaas har huvudansvaret med hjälp av de andraentusiasterna inom föreningen och det är ett gott jobb som de utför.

Annons

– Tanken om nya mattor har funnits en längre tid och när vi fick klart med sponsorpengar från Tidaholms Sparbank, var det bara att skrida till verket och det blir ju en helt annan miljö, säger Lennart Lundell.

Annons

Mattinläggningen är en del i den allmänna upprustningen av museet. Tidigare har toaletterna målats om och nya wc-stolar satts in. Köket har också helrenoverats genom ommålning och nya köksskåp genom Nobias försorg. Samtidigt som mattinläggningen, pågår det andra arbeten på museet, för som alla vet, grabbarna på Idrottsmuseet har svårt att sitta still.

Innebandyn är numera en av Tidaholms större idrotter sett till de senaste årens framgångar. Framför allt på damsidan där det fostrats fram ett otal duktiga spelare som gått vidare till både landslags- och elitseriespel. Därför har beslut tagits att montern med innebandyn ska byggas ut rejält och arbete pågår. Bengt Andersson som 2017 gjorde sitt 50:e Vasalopp kommer också uppmärksammas genom en egen hörna och Bengt har välvilligt ställt upp och lånat ut sina medaljer som han fått genom åren i Vasaloppsspåret. Friidrottsolympiern Eric Backman har fått en ännu mer framträdande roll på museet. Direkt när besökarna kommer in i förstautställningsrummet möts man av Backmans monter och där det även finns fotografier, diplom på väggen intill.

Tidaholmare som utvandrade till Rockford i Amerika skänkte ibörjan av 50-talet Rockfordstatyetten till Tidaholms idrottskvinnor/män. Statyetten som numera återfinns på Idrottsmuseet sedan ett antal år har nu fått ytterligare dokumentation genom bland annat bilder på personer som var med och finansierade den. Arbetena pågår under sommaren men museet håller öppet som vanligt på torsdagar, däremot semesterstängt under måndagar. Idrottsmuseet hälsar nya som gamla besökare välkomna. Det alltid är fri entré.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan