Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Junikalaset med 19 000 besök

Junikalaset beskrivs som en succé med god tillströmning av besökare under de totalt fyra dagarna. Under kalasets öppettider räknades drygt 19000 besök in på besöksräknarna till Skövde Centrum.

Det är över dubbelt så många besökare som en vanlig helg. I det gemensamma restaurangtältet serverades 1000 portioner mat och inte mindre än 12 möhippor och svensexor minglade runt på torget. Det framgår av ett pressmeddelande från Next Skövde.

Annons

Annons

- Det är första gången flera restauranger går samman kring en gemensam serveringsyta och det har fungerat fantastiskt bra, säger Kent Kyrk från O’learys, en av de deltagande restaurangerna.

De deltagande krogarna var Den lilla krogen, Compagniet, O’learys, Pinchos, Plateaux, Rådhuset och The Bishop Arms.

Junikalaset inleddes med nationaldagsfirande den 6 juni. Den 7 juni var det familjeallsång med Showkanalen. Sedan ökade temperaturen och också tempot med partyallsång på fredagskvällen, även då med Showkanalen. Johanna Beibom, som höll i båda allsångerna sammanfattar kalaset:

– Efter denna fantastiska helg borde vi lyssna lite mer på vad Per Gessle säger och göra ett juni, juli och augustikalas.

Lördagen bjöd på strålande väder och familjerna trängdes på torget där trolleri och minidisco mixades med musik och godisregn. Kvällen avslutades sedan med kvällsparty med mer musik, quiz och nostalgi av högsta klass med Noice.

- Skövde behöver en försommarfest och Junikalaset har verkligen gett en härlig start på evenemangssommaren, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Annons

Annons

Till toppen av sidan