Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Födelsedagsfest blev skogsfestival

Text

Det som började som en födelsedagsfest för Emma Althaus för länge sedan, blev så småningom en festival - Forest Star Festival. Det pågår under fyra dagar nu under midsommarhelgen - 21-24 juni.

Arrangörerna av Forest Starfestivalen, Lina Thorvald och Emma Althaus ser fram emot en mycket trevlig midsommarhelg i Gateskogen.

För åttonde året i rad är det dags för den årliga Forest starfestivalen i skogarna utanför Gate. Men den är så mycket mer än elektronisk musik och folk som festar. Det handlar om meditation, yoga, sommarsolstånd och att gå in i sig själv. För den oinvigde och tillika fördomsfulle kan det låta en smula flummigt, men det är det inte.

Annons

Annons

– Vi säljer ingen alkohol här, säger Lina Thorvald, men vi kan ju inte kolla vad folk har med sig.

När det gäller alkohol och droger har arrangörerna ett samarbete med polisen.

– Det är ju meningen att man skall träffas och göra roliga saker och i år är lekplatserna för barnen utökade. Det finns även en skogsträdgård och en Trojaborg samt massa andra ställen där man bara kan chilla och ha det trevligt.

En marknadsplats finns där det kommer att säljas både mat och annat trevligt. Tunnor för sortering av sopor står uppställda lite här och var.

Och till de som tycker sig störas av hög musik så hälsar Lina.

– Vi skall försöka sänka volymen i år, och tänk på att det bara är fyra dagar, en gång om året.

En Trojaborg som bara har några år på nacken. Föregångarna är mycket äldre.

En vacker skylt till Trojaborgen.

Skyltar till de olika aktiviteterna behöver målas.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan