Annons

Annons

Annons

Lerdala

Eldsjälar bakom Lerdala Rockabilly Festival

Text

Tanken var att det skulle bli ett uppehåll. – Men det hade inte fungerat, då hade det inte blivit mer. Vi har slitit – men nu kör vi, säger Gun Sjöberg som är med och arrangerar Lerdala Rockabilly Festival.

Gun ”Gunsan” Sjöberg är en av fem i arrangörsstaben till Lerdala Rockabilly Festival.

Annons

Annons

Annons

Annons

Rockabillyfestival har anordnats på Gröna Lund utanför Lerdala i många år, men med en annan arrangör. När denna bestämde sig för att ta en paus i år var det flera eldsjälar som var oroliga över att festivalen inte skulle klara av att återuppstå igen.

– Vi visste att det inte skulle fungera, säger Gun ”Gunsan” Sjöberg som är en av fem eldsjälar som bestämde sig för att se till att hålla festivalen vid liv – detta genom att bilda föreningen Lerdala Rockabilly, och detta bara för några månader sedan.

Festivalen inleddes på fredagskvällen med knallar, mat, musik och dans. Det är totalt sju band bokade inklusive husbandet, varav två från Finland. På lördagen kompletteras utbudet med swap meet och mer familjeanpassade aktiviteter för att kunna locka en bredare publik.

Annons

– Detta är helt nytt och vi hoppas att ”vanligt folk” som kanske inte tänkt komma hit vågar göra ett besök, säger ”Gunsan” och berättar att det blir hoppborg, slidebana och besök av Bosse Bildoktorn.

Arrangörernas förhoppning är att evenemanget går runt, ja kanske till och med gör ett ännu bättre resultat. Att vädrets makter är med försämrar förstås inte chansen till det.

Annons

En långväga gäst är Ellenor Wendel som åkt hela 75 mil från Sollefteå för att vara med. För hennes del är besöket särskilt betydelsefullt. Av en slump hamnade hennes man och hon på festivalen i fjol, men bara för en kort tid sedan gick han bort.

– Jag kände att jag ville komma tillbaka hit under rådande omständigheter och när är en väninna erbjöd sig att följa med sa jag "ja". Vi hängde på husvagnen och åkte hit. Gemenskapen här är så stor.

Vännerna från Norrköping intygade detsamma och förklarade storheten med rockabillykulturen.

– Den har allt!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan