Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Åskskurar väntas över Skaraborg – risk för översvämningar

OBS: Bilden är en genrebild.

Annons

Ett kraftigt åskväder väntas dra in över Västergötland under måndagen och kan hålla i sig en bit in på natten. Enligt SMHI finns det risk för översvämningar i Skaraborg.

– Åskskurarna kan medföra stora regnmängder på kort tid, då finns det risk för lokala översvämningar, säger Hampus Sellman, meteorolog på SMHI.

Enligt SMHI väntas åskvädret byggas upp över Skaraborg runt 13.00 för att sedan under eftermiddagen och kvällen övergå till skyfallsliknande regn.

– Det kan komma att skilja väldigt mycket i regnmängd mellan små avstånd. På vissa håll kan det komma uppemot 35-45 millimeter, säger Hampus Sellman.

Annons

Annons

Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, berättar på måndagen att ovädret väntas dra in under eftermiddagen och väntas hänga i en bit in på kvällen och natten.

– Regnskurarna kan komma att skifta en del, det är så när det gäller skurar och lokala fenomen men det finns med stora mängder på kort tid. Det är även förhöjd åskrisk och det kan komma kraftig åska. Det blir en spännande eftermiddag, säger hon.

Samtidigt är det extremt torrt i markerna och risken för bränder i skog och mark är stor.

Annons

Annons

Till toppen av sidan