Annons

Annons

Blåljus

Polisen misstänker: Det kan ha orsakat dödsolyckan på riksväg 40 – ung kvinna dog

Annons

Polisen har en teori om hur dödsolyckan på riksväg 40, där en kvinna i 20-årsåldern omkom, gick till. Enligt polisen ska dödsolyckan orsakats av en omkörning.

Olyckan inträffade vid 20.30-tiden på riksväg 40 i höjd med Gullered mellan Ulricehamn och Bottnaryd på söndagskvällen.

Olyckan skedde i riktning från Jönköping till Borås när en av bilarna skulle köra om.

– Där vägen smalnar av och går från två till ett körfält försökte en av de inblandade bilarna köra om den andra i sista sekund, säger Lennart Widerfeldt, kommissarie på polisjouren i Södra Älvsborg.

Bilen som körde om ska då ha kört in bakom den första bilen och då kört in i den tredje bilen, som den nu avlidna kvinnan körde. Dessa två bilar ska därefter ha kört in i den första bilen.

Kvinnan som avled efter den svåra olyckan var i 20-årsåldern. Hon ska enligt polisen vara hemmahörandes i Sjuhäradsbygden och anhöriga är underrättade.

Ärendet kommer nu att lämnas över till Göteborgspolisen som ska utreda olyckan.

Annons

– Det inleds i regel alltid en förundersökning vid sådana här trafikolyckor. I detta fall utreder man om misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, säger Lennart Widerfeldt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy