Annons

Annons

Annons

Bränderna i Vedum 2018

Ödehus brann ned i Vedum – polisen utreder mordbrand

Text

Ett hus i Vedum blev övertänt i en brand under fredagens eftermiddag. Huset ska ha stått öde, enligt uppgifter från räddningstjänsten.

Branden är den fjärde i området inom loppet av ett dygn. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand.

OBS: Genrebild.

Under natten till fredagen brann det på tre olika platser i Vedum, bland annat i en scoutstuga och ett hönshus. På fredagseftermiddagen började det brinna på ytterligare ett ställe i samhället.

Annons

Vid 17.10-tiden kom larmet om att det brann i en villa i västra delarna av Vedum. När räddningstjänsten från Vara och Lidköping kom till platsen var huset helt övertänt, uppger Robert Hansen, styrkeledare på räddningstjänsten i Västra Skaraborg.

Annons

Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska villan vara obebodd och det verkar inte ha varit några personer i huset, enligt Robert Hansen.

– Det fanns inget att göra för att rädda huset, vi fick rikta in oss på att skydda området runt, sa Robert Hansen och förklarade i inledningsskedet att räddningsstyrkorna då jobbade med att förhindra att elden spred sig till terrängen, vilket man oroades över då det som bekant är väldigt torrt i skog och mark.

Senare på kvällen kunde Anders Ydergren på räddningstjänsten i Västra Skaraborg meddela att man lyckats förhindra att elden spred sig.

– Det var inriktningen från början, att förhindra spridning och det var inga bekymmer. Det skötte de bra, sa.

Huset hade då brunnit ner helt och räddningstjänsten jobbade med eftersläckning och bevakning.

– Vi kommer att vara där hela natten, sa Anders Ydergren.

Detta är alltså den fjärde branden i området inom loppet av ett dygn. Räddningstjänsten jobbade ännu med eftersläckning vid scoutstugan när villabranden startade. Både tidigare bränder och denna utreds som mordbränder av polisen.

– I nuläget utreder vi båda bränderna som mordbrand. Sen får vi utreda om det finns ett brott bakom, sa David Ekeroth, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, tidigare under fredagen.

– Det är skrivet en anmälan om en mordbrand, uppger Johan Sandblom på Lidköpingspolisen, om branden i huset i Vedum.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan