Annons

Annons

Blåljus

Brand i arbetsmaskin på Tidaholmsanstalten

Det började brinna innanför stängslet på Tidaholmsanstalten på fredagen. Räddningstjänsten hade vissa problem med att ta sig in på området, men kunde till slut släcka branden. Arkivbild.

Annons

En åkgräsklippare fattade eld inne på Tidaholmsanstaltens område på fredagsförmiddagen. Räddningstjänsten hade vissa problem med att ta sig innanför fängelsets stängsel.

– Skogen var hotad, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten i Tidaholm.

Det var vid klockan 11.13 på fredagen som SOS larmades om en brand bakom Tidaholmsanstalten. När räddningstjänstens styrkor kom fram till platsen visade det sig att det brann innanför stängslet till fängelset. Det var en åkgräsklippare som hade fattat eld, och branden hade även spridit sig till gräset.

– De höll på att arbeta med att klippa gräset mellan stängslet och fängelset, så det var ju lite hinder att komma fram, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten.

– Men vi kom på plats till slut och kunder släcka ner. Då hade det spridit sig i gräset.

Själva fängelsebyggnaden var aldrig hotad av branden. Däremot fanns risk för spridning till skogen bakom fängelset.

– Skogen bakom var hotad. Det var den stora oron, att det skulle nå skogen på andra sidan stängslet, säger Ola Jakobsson.

Räddningsinsatsen kunde avslutas kring lunchtid, omkring 45 minuter efter att larmet kommit in.

Annons

Skadades någon vid händelsen?

– Jag har inte fått några rapporter om personskador.

Vet du mer? Tipsa oss!

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy