Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Man trängde sig in hos 101-åring – smet från platsen

Text: 

Under fredagen trängde sig en okänd man in i en 101-årig kvinnas lägenhet i Götene. Mannen ska även försökt ta sig in hos två andra kvinnor – nu söker polisen efter vittnen till händelsen.

OBS: Bilden är en genrebild.

Vid 16.30-tiden på fredagen ska en för 101-åringen okänd man knackat på hennes dörr. När kvinnan, som har hemtjänst men inte kände igen mannen som en av sin ordinarie hemtjänstpersonal, frågade om han kom från hemtjänsten svarade han inte, utan trängde sig förbi kvinnan och in i hennes bostad.

Annons

Annons

Mannen ska sen ha börjat rota runt i bostaden.

– Hon hade då väldigt rådigt tryckt på sin larmknapp, och sa högt till mannen "nu larmar jag polisen, och de är på väg", berättar David Ekeroth vid polisen.

Mannen lämnade då bostaden direkt, och när polispatrull anlände till platsen var han försvunnen.

Enligt David Ekeroth har man fått in uppgifter om att mannen ska ha försökt ta sig in i två andra äldre kvinnors lägenheter, men dessa två ska ha vägrat att öppna dörren.

– Det tål att upprepas att man inte ska öppna dörren eller släppa in en person som man inte känner igen, säger David Ekeroth.

Söker vittnen

Nu söker polisen efter vittnesuppgifter från händelsen, som alltså inträffade på Linnégatan i Götene vid klockan 16.30.

– Mannen ska ha sett prydlig ut och var klädd i vit skjorta, uppger David Ekeroth.

Den drabbade 101-åringen behövde inte uppsöka läkarvård efter händelsen. Det är oklart om mannen fick med sig något från kvinnans bostad.

Vad är det för brottsrubricering på händelsen?

– Eftersom han inte verkar ha fått med sig något är det svårt att säga [i nuläget], men generellt sett blir det någon form av grov stöld, säger David Ekeroth.

Tidigt på lördagsmorgonen hade polisen inte fått in några vittnesmål som kunde leda till mannen.

– Han ska ha sökt igenom kvinnans skåp och lådor, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Annons

Har du sett något? Vet du mer? Kontakta polisens tipstelefon på 144 14. Om du blir vittne till ett pågående brott eller utsätts för något liknande själv ska du ringa direkt till polisens akutnummer 112.

Läs mer på polisens hemsida: "Äldre och funktionsnedsatta - förebygg brott"

Annons

Annons

Till toppen av sidan