Annons

Annons

Annons

Annons

Bränderna i Vedum 2018

Polisen ökar sin närvaro efter bränderna i Vedum

Text: 

Polisen ökar sin närvaro i Vedum efter den senaste veckans misstänkt anlagda bränder.

– Vi är tacksamma för all hjälp vi får från allmänheten och tar gärna emot information, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Malm i ett pressmeddelande på Polisens hemsida.

Samtidigt meddelar polisen att det två personer som var anhållna för en av bränderna har släppts.

Scoutstugan i Vedum började brinna under fredagsnatten och var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Efter den senaste tidens bränder i Vara kommun och i synnerhet Vedum meddelar polisen nu att man har ökat sin närvaro i Vedum med både uniformerad och civil personal.

Annons

Två personer har suttit anhållna misstänkta för att ha orsakat en av bränderna. På fredagen meddelade polisen att de båda personerna har släppts fri.

Annons

– De frisläppta har hörts i utredningen kring branden vid pumpstationen/förrådet vid isbanan i Vedum. Vi har nu kontrollerat deras uppgifter och varför de befann sig i närområdet, säger Lars Johansson, enheten för grova brott i Skaraborg i ett pressmeddelande från Polisen.

– De är inte avförda från utredningen men åklagare har hävt anhållandet. Jag vill poängtera att de inte förhörts med anledning av de övriga bränderna i Skaraborg, säger Lars Johansson.

Polisen sätter nu alltså till extra resurser i Vedum för att förhindra fortsatta anlagda bränder.

”Polisen jobbar intensivt med att lösa och förhindra nya bränder. Det handlar om både utredningsåtgärder, spaningsinsatser och trygghetsskapande åtgärder”, skriver Polisen på sin hemsida.

Spaningsledningen har fått förtur i region Väst när det gäller tekniska undersökningar för att snabbt få resultat i utredningarna, uppger polisen.

– Vi samverkar även med kommunen och olika frivilliggrupper i samhället för att minska risken för fler bränder, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Malm i pressmeddelandet.

– Vi är tacksamma för all hjälp vi får från allmänheten och tar gärna emot information som kan hjälpa oss att lösa de bränder som skett, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Malm.

Annons

Annons

Polisen uppmanar allmänheten att lämna in tips om de har information om bränderna genom att ringa polisen på 114 14, eller använda Polisens tipsformulär. För akuta fall hänvisar polisen till larmnumret 112.

Annons

Annons

Till toppen av sidan