Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Politikerna ger tummen upp till #kandulova

Text

"Kan du lova" är tjänsten som nominerades till Stora journalistpriset 2014.

"Kan du lova" låter dig, och alla andra, ställa just dina frågor till politikerna.

– Från mig blir det tumme upp för tjänsten, säger oppositionsrådet Runo Johansson (L).

Runo Johansson (L) ser fram emot att svara på läsarnas frågor i #KanDuLova, tjänsten som idag lanseras på vastgotabladet.se.

"Kan du lova" är en form av digital valstuga. Det är en tjänst som kommer finnas på vastgotabladet.se för dig som väljare för att du ska kunna ställa dina frågor om Tidaholms kommun till de lokala politikerna.

Annons

Annons

– Jag tycker att det är bra att tjänsten finns. Det ger ju väljarna chansen att ställa frågor som ligger dem varmt om hjärtat, säger Runo Johansson, oppositionsråd och den som kommer svara på Kan du lova-frågorna för Liberalernas räkning.

Hajrudin Abdihodzic.

Hajrudin Abdihodzic är den som kommer svara för Vänsterpartiet. Han är också positiv till "Kan du lova".

– Jag tycker att det är ett nytänk. Det kommer bli utmanande för oss som politiker att svara. Sedan är ju frågan hur mycket man kan lova, men det är bra att folk får chansen att ställa frågor, säger Abdihodzic och fortsätter:

– Det är bra att det blir lokala frågor som man ska svara på. Det är ju egentligen sånt som man kanske svarar på i en valstuga, men nu blir det kanske ännu enklare för väljare att skicka ut sin fråga och få svar. Vi kan ju ta upp våra idéer, men nu blir det väljarna som får ställa frågor om vad de tycker är viktigt för Tidaholm och det tror jag är bra.

Som läsare och väljare kan man ställa frågor både om kommunen och om regionen.

– Det gäller ju att frågorna går att svara ja eller nej på. Ibland är det ju lite svårare än att svara ja eller nej, man behöver veta bakgrund och så. Men principen, att man ska kunna få ett rakt svar, tycker jag är god. Jag ska göra så gott jag kan med att svara på frågorna, säger Runo Johansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan