Annons

Annons

Annons

#KanDuLova

Får svar på sina frågor i #kandulova

Text

Flera tidaholmare har tagit tillfälle i akt ställa frågor till politikerna i #kandulova.

Skolan, äldrevården och möjligheten att utöva fritidsaktiviteter är några av de ämnen som de förtroendevalda fått ställas till svars inför hittills.

En strid ström av frågor trillar in i den digitala valstugan #kandulova på vastgotabladet.se. Hittills har det bland annat frågats om huruvida politikerna kan lova en ny hall till Tidaholms Gymnastiksällskap.

Den 1 augusti lanserades Hall Medias valsatsning #kandulova. Tjänsten fungerar som en digital valstuga och ger dig möjlighet att ställa vilka frågor du vill till politikerna i just din kommun. Syftet är att ge väljarna möjlighet att få raka besked från sina politiker - som måste svara antingen ja eller nej på frågorna som kommer in.

Flera tidaholmare har passat på att ställa de förtroendevalda mot väggen sedan #kandulova togs i bruk. Och politikerna är flitiga med att svara.

Läs mer: Här kan du ställa din fråga till politikerna i #kandulova.

Annons

Annons

Lovar trygghetsboende

Ett av ämnena som berörts är äldrevården. En frågeställare undrar över framtida trygghetsboende:

"Kan du lova att det byggs ett trygghetsboende i Tidaholm?" lyder frågan.

Till detta svarar de flesta partier jakande.

– Vi har motionerat om det tidigare och nu finns så vitt jag förstår majoritet i kommunen för det. Så ett trygghetsboende kommer vi att få se i Tidaholm, vilket är mycket positivt, lovar Liberalerna.

– Vi Socialdemokrater har inom partiet beslutat att ett trygghetsboende ska tillskapas och finnas färdigt senast under år 2022, svarar Socialdemokraterna.

Hall till gymnastiken

Många frågor handlar också om möjligheten att utöva fritidsaktiviteter. Huruvida Tidaholms GS ska få en ny hall att vistas i när skolan byggs på Rosenberg är en het potatis.

"Kan du lova att Tidaholms GS får en ny yta att verka i när den nya skolan och idrottshallen på Rosenbergsområdet ska byggas?" undrar en person.

Miljöpartiet svarar ja på frågan:

– Ja. Hoppas att vi alla svara ja på den här frågan. Då går det bra och lätt att genomföra. Tidaholms GS är oerhört värdefull och något som vi alla bör vara mycket stolta över. En verksamhet som ger barn det dom behöver men också möjligheter att växa och utvecklas ända till elitnivå. Än mer viktigt blir det i vår stillasittande värld.

Ja svarar även Moderaterna:

– Det finns ett beslut från kommunfullmäktige i mars 2018 att projektera denna nya hall och samtal har förts löpande med TGS.

Annons

Splittrat om skatepark

En annan frågeställare vill se en skatepark:

– Kan du lova att en skatepark byggs i Tidaholm? Alternativt en yta som upplåts för skejtarna att bygga själva på."

Annons

Angående skateparken är svaren blandade. Centerpartiet svarar nej, men ser en potentiell lösning:

– En möjlighet är att de som har ett verkligt intresse bildar en förening och då finns bland annat möjlighet att söka bidrag från Stiftelsen Hökensås för att själva bygga en anläggning.

Vänsterpartiet lovar däremot en skatepark:

– Vi har tagit upp denna fråga vid ett flertal tillfällen och den sista gången var i samband med helhetsgreppet om skolorna. Detta var ett ypperligt tillfälle att utreda vad en skatepark skulle kunna placeras och vad den skulle kosta.

Har du en fråga du skulle vilja få svar på? Passa på och ställ den nu. Den digitala valstugan #kandulova är aktiv ända fram till valet i höst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan