Annons

Annons

Annons

Annons

Västermalm

Nyman valde bort Sävehof för Skövde HF: "Vill ta mer ansvar"

Text: 

Halva säsongen i Sävehof förstördes av en knäskada – sedan avslutade hon med ett SM-guld. Nu är Filippa Nyman tillbaka i moderklubben Skövde HF för att slå sig in som SHE-spelare på allvar.

Filippa Nyman är nu tillbaka i Skövde HF för att slå sig in ordentligt i SHE.

Filippa Nyman lämnade Skövde HF för storlaget Sävehof inför den förra säsongen. Efter en säsong som inte riktigt blev som hon hoppades är hon nu tillbaka i sin moderklubb.

– Jag trodde inte att jag skulle säga det, men det är faktiskt väldigt skönt att komma hem till Skövde igen. Man har liksom allt här, säger Filippa Nyman.

Sejouren i Sävehof började bra, men i januari åkte Nyman på en knäskada som hindrade henne från spel i två månader.

Annons

– Innan skadan fick jag väl spela 10-15 minuter i de matcherna som jag var med. Jag kom tillbaka ungefär när slutspelet drog igång och då blev det inget spel alls. Det är klart att man hade hoppats på mer och det var väldigt tråkigt med skadan.

Annons

LÄS MER: Skövdetalangen om flytten: "Har blivit kallad svikare"

Trots den knackiga säsongen ser ändå niometersspelaren tillbaka på ett lyckat år i Göteborg.

– Jag utvecklades mycket som person, flyttade hemifrån och fick ta hand om mig själv och sådär. Fysiken bättrade jag på en del, men handbollsmässigt gick jag väl egentligen varken framåt eller bakåt.

Tog SM-guld

Den förra säsongen avslutades med ett SM-guld.

– Det var helt fantastiskt och jättehäftigt att få vara med om. När man har varit uppe bland toppklubbarna och vet hur det känns vill man bara dit igen. Förhoppningsvis är vi där om några år med Skövde.

Nyman hade ett plusår på kontraktet med Sävehof man valde att säga upp det för att återvända till Skövde.

– Jag fick förlängt kontrakt, men valde Skövde HF för min egen skull. Jag vill ta mer ansvar och slå mig in ordentligt i SHE och det känner jag att kan göra bättre i Skövde.

– Sedan ska det bli spännande med nystarten som föreningen har gjort. Det känns mer taggat i både truppen och organisationen. Innan kändes det lite som att man var nöjd med att nå en kvartsfinal, nu känns det som att man vill nå högre.

Annons

Många unga

Laget består till stor del av spelare födda i slutet på 90-talet.

Annons

– Det märks att många är hungriga och det har varit väldigt taggat på träningarna. Vi har lite brist på rutin, så är det ju, och det kanske kan vara emot oss under säsongen, men vi kommer nog bli jobbiga att möta för alla lag.

Den nye tränaren, dansken Rasmus Poulsen, har också satt bra avtryck i truppen, enligt Nyman.

– Han (Rasmus) har fått in en bra disciplin i laget. Man vet att det är han som bestämmer samtidigt som han är trevlig och snäll. Sedan är det lite svårt att förstå vad han säger ibland, haha.

– När vi hade träningsläger i helgen och skulle ha teori i IFK:s klubbstuga så sa han tydligen att vi skulle samlas vid idrottshallen och gå dit tillsammans. Alla fattade det utan jag, så jag stod vid klubbstugan och förstod ingenting, men man vänjer sig och det kommer nog bli riktigt bra.

Annons

Annons

Till toppen av sidan