Annons

Annons

Annons

Annons

Wahlström hemma efter VM-drömmen: "Fattade inte"

Text: 

Missad medalj men väl en fjärdeplats och VM-debut.

Nu är Emma Wahlström hemma igen.

– Man fattade inte riktigt hur stort där är, säger Skövde HF-talangen.

Två veckors VM-äventyr i Polen är över. Emma Wahlström är hemma i Skövde igen.

– Jag kom i morse, Det är ganska skönt, säger Skövde HF-spelaren.

Det blev till slut en fjärde plats i VM efter en sur förlust mot Sydkorea i bronsmatchen. Känslan efter slutsignalen var tung, men Emma kan nu, några dagar senare, glädjes åt placeringen som är Sveriges näst bästa i U18 VM-sammanhang genom tiderna.

Annons

Annons

– Nu i efterhand känns det ganska bra. Man fattade inte riktigt hur stort det var. Vi är fyra i världen liksom, men så klart man hade velat ha medalj.

Som Skövde Nyheter tidigare skrivit fick Wahlström veta att hon skulle spela VM veckan innan turneringen började. Emma tackade förstås för chansen och gjorde sitt bästa.

– Jag är nöjd med min egna insats. Det är ju mitt första mästerskap och det var väldigt kul att få chansen. Det var väldigt stort.

Skövde HF-talangen kommer framförallt ihåg hur det var att höra nationalsången.

– Att först gå in på planen med landslagskläder och sedan ställa sig upp tillsammans med sina lagkompisar och höra nationalsången. Det var häftigt och en dröm som gått i uppfyllelse.

Trots att det inte blev någon medalj för Wahlström tar hon med sig många erfarenheter hem till Skövde.

– Det har så klart varit en stor lärdom. Jag har ju fått möta världens bästa handbollsspelare i min ålder, säger Emma som nu ser fram emot en säsong med Skövde HF.

– Vi har jobbat mycket på att sätta ihop laget genom många lagaktiviteter. Det är viktigt att lära känna de nya samt Rasmus Poulsen (nye tränaren). Då kan det nog gå riktigt bra.

Annons

Annons

Till toppen av sidan