Annons

Annons

Annons

Västermalm

Så vill Poulsen utveckla unga Skövde HF: "Måste ha tålamod"

Rasmus Poulsen har nu tagit över som huvudtränare för Skövde HF. Med ett ungt och oerfaret lag ska han nu börja bygga upp laget från grunden.

Rasmus Poulsen vet hur han vill att sitt Skövde HF ska spela kommande säsong.

I mitten av februari presenterades Rasmus Poulsen som ny tränare för Skövde HF. Den 32-årige dansken tar denna säsongen över taktpinnen efter Magnus Frisk, som tränat klubben i 23 år.

Mycket är nytt i Skövde HF den kommande säsongen. Förutom den nye tränaren har spelare som Tilda Olsson, Linnéa Efraimsson och Fatos Kücükyildiz lämnat laget. Klubben har mer eller mindre börjat om från början och stommen i laget består av spelare födda i slutet på 90-talet.

Annons

– Vi har kört en väldigt hård försäsong. Jämfört med föregående säsonger så har vi fokuserat mycket mer på fysiken. Vi har inte de största och starkaste spelarna, men konditionsmässigt ska vi vara bäst i serien, säger Rasmus Poulsen.

Annons

Laget har varit igång med den kollektiva träningen sedan mitten av augusti. Man tittar nu långsiktigt för att nå visionen 2022 – att då spela SM-final.

– Det är nu vi ska ge det tid och vi har börjat om från noll. Alla spelare har chansen att ta plats och bevisa vad de kan och vill och det känns som att hela laget vill vara med på denna resa. Visst måste vi också fokusera på resultaten kommande säsong, men det handlar nu om att hitta en balans mellan fokus på nutiden och fokus på lång sikt. Lyckas vi behålla många av spelarna några säsonger kommer många att utvecklas enormt mycket, men vi måste ha tålamod.

LÄS MER: Rasmus Poulsen: "De kan prestera bättre"

Hur har den första tiden med laget varit?

– Det har varit jättebra. Vi har kört mycket enkel handbollsträning, börjat om från början egentligen, och spelarna har varit lite otåliga och ställt mycket frågor. Det märks att de är taggade.

Ni har ju ett väldigt ungt lag i år. Hur tror du att ni kommer stå er i SHE?

– Jag tror att många lag kommer undervärdera oss. Vi har inte de stora profilerna eller de starkaste spelarna utan det vi kommer vinna på är vi arbetar hårdast och är bäst tränade.

– Skara har exempelvis ett starkare lag på pappret kanske, men de ska också få det att fungera. I slutändan handlar det om vem som jobbar hårdast och jag tror att man kommer betydligt längre på det.

Annons

Annons

Vad har ni satt för resultatmässiga mål?

– Vi ska nå slutspel, det är sagt i alla fall. Sedan har jag ambitionen att vi ska hamna topp sex. Det känns som att årets SHE är helt öppen mellan plats fyra och tio.

Vad har du ändrat på, både tränings- och spelmässigt i laget?

– I försvaret kommer vi att jobba mycket 6-0, med skillnaden att vi jobbar med mer överlämningar och zonförsvar. Vi har lagt mycket fokus på försvarsspelet under träningarna eftersom vi kanske saknar storleken i försvaret lite. Förra året tycker jag att det var för många individuella misstag i uppspelen, så där kommer vi jobba med att strukturera det mer.

"Visst måste vi också fokusera på resultaten kommande säsong, men det handlar nu om att hitta en balans mellan fokus på nutiden och fokus på lång sikt", säger Rasmus Poulsen.

Vilka spelare tror du är värt att hålla ett extra öga på i laget kommande säsong?

– Jag tror mycket på Elizabeth Collado. Hon har jobbat stenhårt med fysiken under försäsongen och gjort stora framsteg där. Utöver henne så är det svårt att säga, det finns så mycket potential och talang i laget, så vem som helst kan egentligen blomma ut under säsongen.

Vem blir lagkapten?

– Det blir Julia Ehn. Collado (Elizabeth) kommer bli assisterande.

Sedan den 18 augusti är Poulsen Skövdebo. Han trivs redan i sin nya hemstad.

– Det är väldigt fint och mysigt. Jag har fått ett väldigt bra välkomnande hit och det märks verkligen hur många engagerade personer det finns i klubben. Det är en häftig handbolls- och föreningskultur här och alla vill tillbaka till toppen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan