Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Yngre förmågor satsar och presterar för fullt

Text

Tidaholms MK har flera unga förare ute på tävlingar. Som även presterar bra.

Jesper Storm är en av Tidaholms MK:s talanger.

Det är ett härligt gäng crosskillar från Tidaholms MK som är ute på crossbanor och visar framfötterna. I klassen 65G är det Albin Glansén, William Bengtsson, Wilmer Jansson, Algot Hessel, Wiggo Hansson och Jonathan Karlsson som kör. Rasmus Karlsson som kör i klassen 85G och Jesper Storm i 85U.

Annons

På veckorna trimmas de av duktiga Fredrik Lind på hemmaklubben. Men även träningshelg i Skåne och läger i Kil har hunnits med under sommaren. De flesta av killarna har satsat på deltävlingar i cupen Skaraborgsfräsen. En tävling för guldhjälm och ungdom. Det är ett stort intresse för cupen och ofta är klasserna fulla med upp till 40 deltagare per klass. Första deltävlingen gick i Kungsör 15 april. Där slog Jesper Storm till med en andraplats i 85U. Albin Glansén kom femma i 65G B-final och William Bengtsson sjua.

Annons

19 maj var det dags för deltävling två i Kil. Där vann Jesper 85U och Algot Hessel lyckades bäst i 65G med en pallplats i B-final som trea.

Helgen 26–27 maj kördes tävling båda dagarna. Lördag i Tibro där Albin Glansén stod som segrare i B-final 65G. Rasmus Karlsson tog en fin tredjeplacering i 85G. Wilmer Jansson gjorde en jättefin insats i 65G A-final. Söndag var det dags att ladda om i värmen för en ny dag i Töreboda. Trots att termometern visade dryga 30 grader var det ingen som gav sig utan kämpade på och gav allt.

Albin Glansen och Jonathan Karlsson tog sig till A-final i 65G för första gången och gjorde där båda två jättefina insatser. I B-finalen kom Algot Hessel in som fyra och Wilmer Jansson som sexa. Jesper Storm fick än en gång kliva högst upp på pallen i 85U.

Nu i helgen var det dags för deltävling 5 som gick i Karlskoga/Degerfors. Om de andra tävlingarna körts i värme och strålande solsken var det nu dags för en regnig helg med körning i mer eller mindre lervälling.

Annons

Det blev svårkört och många vurpor för de flesta. Men alla TMK-killar tog sig till A-final och Jesper Storm stod än en gång högst upp på pallen i 85U. I 65G lyckades William Bengtsson bäst med en niondeplats.

Den 8 september går Skaraborgsfräsen på hemmabanan hos Tidaholms MK. Dagen efter, 9 september, är det dags för Töreboda för att sedan avslutas med final i Örebro sista helgen i september.

Från vänster William Bengtsson, Algot Hessel, Albin Glansén, Wilmer Jansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan