Annons

Annons

Annons

Skövde

Stämningsansökan inlämnad mot Skövde HF

I slutet av augusti hotade spelarföreningen handboll att lämna in en stämningsansökan mot Skövde HF. Nu har man gjort det.

– Den borde diarieföras i morgon (fredag), säger spelarföreningens ordförande Arne Johansson till tidningen.

Stämningsansökan inlämnad mot Skövde HF.

Magnus Frisk tillsammans med kollegorna Karl Gustavsson och fystränaren Harri Viinamäki fick lämna sina uppdrag i Skövde HF i våras. Detta utan saklig grund menar Spelarföreningen handboll som den 27 augusti gick ut med ett pressmeddelande där det hotade att lämna in en stämningsansökan mot klubben.

Annons

Annons

Enligt spelarföreningen har Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg bestridit betalningsskyldighet för ett allmänt skadestånd till Magnus Frisk.

– Det fanns ett avtal mellan två parter och då kan inte den ena parten ensidigt bryta det och bara kliva av. Man måste påtala och markera att det är ett kontraktsbrott. Därför överväger vi att lämna in en stämningsansökan till Skövde Tingsrätt, sa spelarföreningens ordförande Arne Johansson till tidningen då.

LÄS MER: ”Man behandlar inte medarbetare på det sättet”

Under torsdagen lämnades stämningsansökan in till Skaraborgs Tingsrätt.

– Den borde diarieföras i morgon (fredag), säger Arne Johansson.

Johansson förklarar ytterligare detaljer som de anser ligga till grund för att Skövde HF har begått ett kontraktsbrott.

– I kontraktet med Magnus stod det att det endast kunde brytas via en degradering till allsvenskan eller om ett avtal från utlandet skulle komma till Magnus.

Så de dåliga resultaten kunde inte ligga till grund för att han skulle få sparken?

Annons

– Uteblivna resultat är inget skäl för att bryta ett kontrakt om det inte står i avtalet och arbetsgivaren har valt att gardera sig, säger spelarföreningens ordförande Arne Johansson.

LÄS MER: Spelarföreningen hotar att stämma Skövde HF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan