Annons

Annons

Annons

E-Sport

Skövde laddar för ännu en festival

Efter matfestival och utomhusfestival laddar Skövde laddar för ännu en festival. Den 20 oktober kan allmänheten kliva in i dataspelens värld.

Den 20 oktober arrangeras Sweden Game Festival i Skövde för fjärde gången. Platsen är som tidigare Arena Skövde.

Under en heldag kan besökaren till festivalen kliva in i dataspelens värld och testa spel, träffa spelutvecklare, tävla i e-sport, hänga med spelkaraktärer och mycket mer.

Annons

Annons

Man kommer att kunna prova spel som ännu inte är släppta på marknaden, virtual reality och mycket mer. Lokala spelföretag likväl som företag från resten av Sverige och från andra delar av världen finns på palts. Totalt kommer det att finnas ett 40-tal olika spel representerade. Under festivalen anordnas också föreläsningar, tävlingar i e-sport och en cosplay tävling. Cosplay-tävlingen går ut på att deltagarna klär ut sig till en spelkaraktär. Hantverket och likheten bedöms sedan av domare. Det skriver Next Skövde i ett pressmeddelande.

Arrangemanget sker nämligen i anslutning till Sweden Game Conference, där cirka 1 000 deltagare från hela världen träffas i Skövde med dataspel som utgångspunkt.

Konferensen har i år temat Spel och politik och erbjuder mängder av föreläsningar och nätverksmöjligheter för både studenter och proffs.

- Både konferensen och festivalen är viktiga delar i att tillgängliggöra Spelstaden Skövde och visa upp vilken häftig utveckling som sker i Skövde, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan