Annons

Annons

Annons

Valet 2018

"Det har varit lugnt och fint"

Text

Valarbetarna i Tidaholm har gjort sitt.

Och i Tidaholm kan man se tillbaka på lyckat val.

I alla fall från organisatörernas synvinkel.

Valnämndens ordförande Jan-Ove Piehl (S) lägger i poströsterna i lådorna under förra onsdagens poströstningsräkning.

Valdeltagandet i Sverige hamnade till slut på 87,18 procent. I Tidaholm röstade en ännu större andel av den röstberättigade befolkningen. 88,62 procent av tidaholmarna röstade i valet och det är en ökning med nästan en procentenhet sedan valet 2014. Allra högst var valdeltagandet i valdistriktet Hökensås Norra där 91,68 procent röstade.

Annons

Annons

– Valet har fungerat bra, vi har inte haft några incidenter i vallokalen, säger valsamordnaren Marie Anebreid på Tidaholms kommun.

– Det har varit lugnt och fint. Vi har fått höra från ordförandena i de olika valdistrikten att det har varit en väldigt god stämning även om det blev lite långa köer ibland har folk varit glada. Det har varit trevligt. Det var ganska stor rusning på förmiddagen, har vi fått till oss. Det blev jobbigt för våra röstmottagare stundvis, men totalt sett har det fungerat jättebra, säger Anna Eklund, kanslichef på Tidaholms kommun.

Fler förtidsröster

Inför årets val uppskattades att antalet förtidsröster skulle öka.

– Det vi fick till oss innan valet var att förtidsrösterna skulle öka upp till 50 procent. Förra valet förtidsröstade drygt 40 procent.

Enligt Valmyndigheten deltog 8687 personer av 9803 röstberättigade. 4067, eller 47 procent, av dessa valde att förtidsrösta.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan