Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Owe berättade reseminnen

Owe Boström fick med sig fantastiska reseminnen från Sydamerika.

Annons

Tidaholmaren Owe Boström gästade Gamla giffares torsdagsträff. Han är en berest man och nu handlade det om en rundresa i Sydamerika.

Owe Boström berättade om både positiva upplevelser och de problem som kan uppstå särskilt under resans gång under långflygning. Alltför många kan vittna om upplevelser om förseningar, bortkommet bagage och andra motigheter.

Själv blev han försenad i cirka 40 timmar i Sao Paulo. Den väntan är garanterad lång innan planet åter kommer iväg.

En stor behållning av resorna är möten med andra människor och de samtal som uppstår. Många intressanta diskussioner om upplevelser med andra resenärer gör alltid att resan blir bekvämare.

Annons

Annons

Som passagerare i bussar i Anderna fanns olika nationaliteter såsom azteker vilka hade med sig burar med höns i.

Efter att ha landat i Camala som ligger 2260 meter över havet, erbjöds Owe att ingå i ett sällskap och tillfälle att resa ihop. Gränsen ligger inte långtifrån Bolivia. Det största berget som besöktes låg på cirka 4000 meters höjd. En mycket ringa verksamhet kunde av förståeliga skäl bedrivas på denna höjd.

Åter till Santiago de Chile. I denna enorma stad kunde man beskåda staden från bergen omkring, och även stifta bekantskap med det kända ”Valparaiso” som sägs ha värdens största hamn. Och så Påskön.

Boström besökte fler spännande platser:

Mendoza är den största vinproducenten i Argentina.

Buenos Aires har 12 miljoner innevånare och stort fotbollsintresse med många kända lag.

Pampas - här kunde man studera vilken fantastisk skicklighet som bevisades av ridande artister.

Som ett sista omnämnande en tågresa ingick till Brasilien till den plats där det största vattenfallet i världen finns. Många kända filmer har här spelats in....

Resan hem blev lika lång men med minnen för livet.

Ove L Skatt

Annons

Annons

Till toppen av sidan