Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Frida Nilsson ny i regionfullmäktige

Text

Frida Nilsson (C) från Lidköping kryssar sig in i regionfullmäktige.

– Det ska bli jätteroligt, säger hon, som inte varit aktiv i regionpolitiken tidigare.

Frida Nilsson från Lidköping fick fler kryss än Ulf Eriksson och tar Centerpartiets andra mandat från Skaraborg i regionfullmäktige.

Frida Nilsson, lantbrukare från Lidköping, kryssade sig förbi Ulf Eriksson, det tidigare kommunalrådet från Falköping, i regionvalet. Centerpartiets första mandat från Skaraborg tar Gunilla Druve Jansson från Skara som förutom att stå överst på valsedeln även fick flest kryss (exakt 1 000 stycken). Frida Nilsson fick nästan lika många kryss (991 stycken) som Gunilla Druve Jansson och tar därmed partiets andra mandat.

Annons

Annons

– Jag tycker att det ska bli jätteintressant och roligt. Jag har inte varit med i regionpolitiken förut, men när jag fick frågan om jag kunde stå högt upp på valsedeln bestämde jag mig för att det kunde vara intressant, säger Frida Nilsson.

Enligt den preliminära mandatfördelningen får Centerpartiet två mandat från Skaraborg i regionfullmäktige och Frida Nilsson stod på tredje plats på valsedeln.

– Vi hade som mål att få ett mandat till, jag vill sitta i regionfullmäktige, säger Frida Nilsson.

Hon har varit aktiv i kommunpolitiken i cirka tio år och sitter idag i kommunstyrelsen i Lidköping.

Vad vill du arbeta med i regionpolitiken?

– Det som jag har drivit nu de här månaderna i valrörelsen har varit psykisk ohälsa, det behöver bli bättre för barn och ungdomar. Sedan är jag intresserad av miljöfrågor, säger Frida Nilsson.

Varför har så många kryssat dig?

– Det är alltid svårt att säga. Jag har varit väldigt aktiv i valrörelsen och pratat mycket med folk runtom i Skaraborg. Sedan brinner jag för politiken, säger Frida Nilsson.

Sluträkningen av rösterna i regionvalet blev klar på lördagskvällen men tekniskt strul gjorde att valresultatet och mandatfördelningen inte kunde fastställas i helgen, utan det väntas ske först på måndag, 15 dagar efter valet.

Annons

– Alltså, det är sådant som händer. Jag tycker att det har varit segt hela vägen, men det är välkommet när vi får valresultatet. Det är som det är, säger Frida Nilsson, som ändå är säker på att hon tagit en plats i regionfullmäktige.

– Ja, det är jag, det ska bli jätteroligt, säger hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan