Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Man gripen efter misstänkt mordbrand i Falköping – Lägenhet totalförstörd

Lägenheten förstördes i en brand

Annons

En lägenhet på markplan förstördes i en brand på Hjelmarörsgatan under natten och två personer fick föras till sjukhus. En man har gripits och misstänks nu för att ha anlagt branden.

Larmet om branden på Hjelmarörsgatan kom vid 00.51 och enligt stationsbefäl Joakim Nordlund vid Skövdepolisen var det en fullt utvecklad brand när man kom till platsen.

– Det var mycket rök och trapphuset fick evakueras eftersom det fanns risk att elden skulle sprida sig till andra bostäder i huset, säger han.

Två personer fick i sig rök och fördes till sjukhus.

Annons

– Men det var ganska lindrigt skadade som jag förstod det.

Annons

En man kunde gripas några timmar senare i samband med ett annat polisärende.

– Vi fick ett larm från ett larmföretag som upptäckt att en obehörig person rörde sig inne i en bostad i Karleby strax utanför Falköping. Patruller åkte till platsen och grep en man på bar gärning. Denna man erkände i samband med gripandet att det var han som tänt på bostaden i Falköping, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen Göteborg.

Under dagen kommer polisen att göra en undersökning av brandplatsen och höra vittnen för att samla mer uppgifter om branden.

– Vi måste fastslå att det verkligen var denna man som tänt på lägenheten.

Mannen som erkänt mordbranden är känd av polisen sedan tidigare. Några personer har inte kunnat få återgå till sina lägenheter utan fått andra boenden i avvaktan på sanering.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy