Annons

Annons

Annons

Skara

Blomsterlandet växer snabbt

Blomsterlandets flytt till Stallsiken i Skövde är bara en i raden av händelser för kedjan som nu växer starkt. På knappt ett år smäller man upp nio butiker i landet.

I november kommer Blomsterlandet att flytta sin butik från Elins Esplanad till Stallsiken, där de kommer att bli grannar med Lager 157 och Stadium Outlet.

Annons

Läs mer: Kända butiken flyttar till Stallsiken: ”Nya läget är bättre”

Annons

Blomsterlandet befinner sig i en stark expansionsfas med totalt sju butiksöppningar under 2018. Dessutom tillkommer två nya butiker under våren 2019.

- Det här är den snabbaste expansionen någonsin i Blomsterlandets historia, säger VD Jan Larsson i ett pressmeddelande.

Häromveckan var det smygpremiär för trädgårdskedjans andra butik i Karlstad. Kommande veckor väntar nya butiksöppningar i Västerås, Trollhättan, Järfälla och Skövde, varav Västerås och Järfälla är nyetableringar.

- Vi har identifierat flera möjligheter med tillgängliga lägen som vi bedömer har en bra potential och då har vi valt att agera, säger Jan Larsson.

Till våren blir det ytterligare två nyetableringar, i Lund respektive Örnsköldsvik, och fler nyetableringar planeras.

Men det är inte bara de fysiska butikerna som omfattas av Blomsterlandets satsning.

- Vi utvecklar vår e-handel med en ny plattform, förbättrade plock- och leveransmöjligheter, samt ett utökat sortiment som ska vara på plats till nästa års vår försäljning.

I nuläget har Blomsterlandet 57 butiker från Luleå i norr till Malmö i söder. Med nyetableringarna under våren 2019 kommer trädgårdskedjan att ha 61 butiker.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan