Annons

Annons

Annons

Valet 2018

”Grönblå samverkan har inte lyckats”

Text

Vänsterpartiet beklagar att det grönblå styret fortsätter i regionen.

– Jag tycker att det är synd eftersom Grönblå samverkan inte har lyckats när det gäller vårdköerna och att få personal så att man kan öppna vårdplatser, säger Eva Olofsson (V).

Eva Olofsson (V)

Enligt Eva Olofsson, regionråd för Vänsterpartiet, blir det ett bräckligt minoritetsstyre, då de grönblå i valet förlorat sin majoritet.

– De har inte bara minoritet i regionfullmäktige, utan även i stora viktiga nämnder och styrelser, inklusive regionstyrelsen. Det kräver ett helt annat arbetssätt från deras sida, säger hon.

Annons

Annons

Enligt Eva Olofsson kommer Vänsterpartiet nu att fortsätta att bedriva vad hon beskriver som en konstruktiv oppositionspolitik. I vissa frågor, som omställningen av sjukvården, har alla partierna i det gamla fullmäktige ställt sig bakom en gemensam handlingsplan.

– I andra frågor skiljer vi oss åt mycket, som att införa vårdval i mödravården, det säger vi absolut nej till, säger Eva Olofsson.

Vänsterpartiet kommer troligen att lägga en egen budget, enligt Eva Olofsson.

– Vi har inte hunnit snacka färdigt, men jag skulle tro det, säger hon.

Det är enbart om de tre stora oppositionspartierna röstar på samma förslag som det kan fälla det grönblå styrets förslag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan