Annons

Annons

Annons

Kampsport

Skövde värd för historisk boxningsgala

Text

I vinter skrivs boxningshistoria i Skaraborg. Då kommer nämligen länets första proffsboxningsgala någonsin att anordnas i Skövde.

– Vi vill få igång boxningsintresset igen, säger Jan Eliasson, initiativtagare till boxningsgalan.

Tidaholmsboxaren Daniel Gustafsson står som galans huvudnummer och kommer att gå en match. Mot vem är ännu oklart.

På onsdagen hölls en pressträff inför den proffsboxningsgala som kommer att anordnas i Skövde i vinter. Den 1 december är datumet då Skaraborgs första proffsboxningsgala någonsin går av stapeln.

Annons

– Det har tidigare funnits ett stort boxningsintresse, men det har minskat, och det är dags att väcka det igen, säger Jan Eliasson, som ligger bakom arrangemanget.

Annons

Galan kommer att öppnas med landskamp mellan svenska och bosniska amatörboxare, där flera tävlande möts i olika viktklasser. Däribland Falköpingsboxaren Michaela Lindfors.

– Hon kommer att gå starkt, tror jag, säger Jan Eliasson.

Därefter väntar sex proffsmatcher. Bland annat kommer Tidaholmsboxaren Daniel Gustafsson, galans huvudnummer, att gå en match. Men vem hans motståndare blir är ännu oklart.

– Det kommer att bli roligt och jag ser fram emot matchen väldigt mycket. Jag vill showa och kommer att gå för en knockout, säger Daniel, som så sent som i helgen vann sin blott andra proffsmatch på ett övertygande sätt.

Räknar med slutsåld arena

Två boxare från Skövde BC kommer också att gå matcher under galan. Det kan även bli aktuellt med en match mellan kvinnliga tävlande.

– Förhandlingar om en sådan match pågår i nuläget, säger Jan Eliasson, som länge har velat se en boxningsgala i Skaraborg.

– Jag har haft idén länge, tog tag i det i våras och att det nu blir verklighet känns jättebra. Vi vill få igång boxningsintresset igen och det här känns som rätt väg att gå för att göra det.

På fredag släpps biljetterna till galan, som kommer att arrangeras på Valhall i Skövde kulturhus.

– Det är en jättebra lokal för boxning, folk kommer att komma nära ringen och matcherna blir bättre i en tajt miljö. Det kommer att finnas 550 biljetter tillgängliga, varav 100 är sponsorbiljetter, och vi räknar med att sälja alla, säger Jan Eliasson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan