Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Nytt besöksrekord för Konstnatten på idrottsmuseet

672 besökare på Tidaholms Idrottsmuseum under Konstnatten!

Publikrekord med andra ord och det som drog extra folk jämfört med åren innan var utan tvekan Rolf Rydén med ”Folkkonst av tyngre slaget”.

Peter Ström och Åke Johansson var på Tidaholms Idrottsmuseum och kollade in Rolf Rydéns svets- och smideskonst. På väggen ett antal tavlor med bland annat pajasmotiv.

Ansvariga på Idrottsmuseet var naturligtvis mycket glada över utfallet och Rolf Rydén var lika glad över att så många uppskattade hans svets- och smideskonst.

Annons

– Jag är jättenöjd och glad över alla beställningar jag fått den gångna helgen och särskilt vedklyvarna och kapsylöppnarna väckte stort intresse, säger Rolf Rydén.

Annons

Det var tredje året som Idrottsmuseet fanns med på Konstnatten, men det var första gången som man utökade den egna utställningen med ytterligare en utställning av just Rolf Rydén. Något som får ses som ett lyckat drag och det ger mersmak inför Konstnatten 2019.

Pajasar med olika uttryck och miner fanns också med i Rydéns konstportfölj.

Genom det utökade utbudet nådde Idrottsmuseet också en mycket bredare publik. En publik man kanske inte hade fått om det inte funnits en konsthantverkare med i bilden. Något som också märktes och hördes när besökare gav sitt uttryck om vilket museum som Tidaholm kan erbjuda. Helt fantastiskt att det går att åstadkomma ett sådant här museum på helt ideella krafter med hjälp av sponsorer. Sug åt er alla berörda!

Naturligtvis värmer sådana kommentarer bland ”herrarna” som ligger bakom och arbetar med den fortsatta utbyggnaden av verksamheten, all heder till er alla.

Tyvärr finns det alltid smolk i glädjebägaren. Föreningen är i behov av nya medlemmar och alla intresserade kan också på något sätt vara med och dra ett strå till stacken för att Idrottsmuseet och Tidaholms Idrottshistoriska Förening skall kunna fortleva.

Annons

Janne Kindmalm

Tidaholmsmodellen tilldrog sig som vanligt ett enormt intresse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan