Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Moderaternas regionråd utsedda

Text

Linn Brandström från Töreboda blir ett av tre moderata regionråd. Charlotte Nordström, den mest kryssade moderaten i regionen, blir ersättare i regionstyrelsen.

– Jag vet att några av mina väljare inte är så glada, säger Charlotte Nordström.

Johnny Magnusson fortsätter som ordförande i regionstyrelsen,

Charlotte Nordström blir ersättare i regionstyrelsen.

Linn Brandström från Töreboda blir ordinarie ledamot i regionstyrelsen och regionråd.

Johnny Magnusson har av Moderaterna utsetts till att fortsätta som regionstyrelsens ordförande.

Charlotte Nordström från Skara var förstanamn för Moderaterna i Skaraborg och var den kandidat i regionvalet som fick flest kryss av alla oavsett partifärg i Skaraborgs valkrets. När Moderaterna nu utsett sina regionråd får Charlotte Nordström plats som ersättare i regionstyrelsen.

Annons

Annons

– Jag vet att några av mina väljare inte är så glada. Det bär upp mig det starka stödet jag har, som ingen av de andra har, säger Charlotte Nordström.

Hon var den moderat som fick flest kryss av alla moderater i hela regionen.

– Det känns jättebra. Tryggheten jag har i väljarkontakten har gett denna belöning. Jag ska försöka göra mitt bästa, säger Charlotte Nordström.

Hon lyfter också fram det positiva i att Skaraborg nu får två moderater på regionstyrelsenivå.

Andranamnet på Moderaternas regionlista i Skaraborg, Linn Brandström från Töreboda, blir regionråd och får alltså en ordinarie plats i regionstyrelsen. Linn Brandström har innan valet varit ersättare i regionstyrelsen. Under nuvarande mandatperioden har hon därtill bland annat varit ordförande i Styrelsen för beställd primärvård och ordförande för styrgruppen för utvärderingen av den politiska organisationen.

I laguppställningen som den moderata regionfullmäktigegruppen beslutat finns Johnny Magnusson från Göteborg som regionråd och ordförande i regionstyrelsen, vilket är samma position han har idag.

Moderaternas tredje regionråd är Lars Holmin från Ulricehamn. Moderaterna skulle utifrån valresultatet egentligen ha fyra regionrådsposter, men har förhandlat bort en post till Miljöpartiet. På så vis får de övriga partierna som ingår i Grönblå samverkan varsitt regionråd.

Annons

Johnny Magnusson blir även gruppledare och Lars Holmin vice gruppledare.

Som ersättare har förutom Charlotte Nordström även Henrik Ripa från Lerum och Peter Hermansson från Göteborg utsetts.

Annons

Annika Tännström från Kungälv föreslås som ordförande i regionfullmäktige. Ordförandeposten i dagens regionfullmäktige innehas av Kristdemokraterna och Magnus Berntsson.

Johan Abrahamsson från Mariestad föreslås ingå i valberedningen, tillsammans med Marith Hesse från Partille som föreslås som ordförande. Arne Lernhag från Öckerö föreslås som ordförande i arvodesberedningen och Gunnar Lidell från Vänersborg som ersättare.

Det är på nästkommande regionfullmäktigemöte 23 oktober som beslut fattas om att tillsätta posterna i regionstyrelsen, fullmäktiges presidium samt arvodesberedningen och valberedningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan