Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Fler kryss än de flesta - Anders G är besviken

Bland landets mest kryssade - men ändå utan plats i riksdagen. "En besvikelse" konstaterar Anders G Johansson varken lovar eller inte lovar ett nytt försök om fyra år.

Anders G Johansson.

Anders G Johansson har gjort en analys av sin personvalskampanj för att ta en plats i riksdagen.

Trots att Moderaterna i valkretsen tappade ca 4000 väljare, vann Anders G Johansson ytterligare 200 personröster jämfört med det föregående valet då han stod på plats nummer tre på riksdagsvalsedeln i Skaraborg.

Annons

Annons

En förklaring kanske är det här quizet som Anders lät göra om sig själv.

I riksdagsvalet tog moderaterna 70 mandat i landets högsta beslutande organ. Anders G Johansson var den 30:e mest kryssade moderate riksdagskandidaten i landet. I den moderata riksdagsgruppen är det 40-talet ledamöter som lutar sig mot ett mindre antal personröster.

Men i Västra Götaland Östra, alltså Skaraborg, fanns två kandidater som lyckades ännu bättre och därför gick partiets två mandat till Sten Bergheden och Cecilia Widegren.

Läs mer: De fick riksdagsplatserna

- Utgången var en besvikelse för mig eftersom jag inte lyckades vinna den plats i riksdagen som jag länge förberett mig och arbetat för, säger Anders G Johansson. Jag visste att det skulle bli svårt att bli vald när man inte är det sedan tidigare. Förutsättningarna för fritidspolitikern är andra än för yrkespolitikern.

- Jag utesluter inte heller att våga ännu ett försök att nå riksdagen om fyra år. Men jag lovar det inte. Tills vidare fortsätter jag att vara aktiv som personvald ledamot i kommunfullmäktige i Skövde. Jag tänker fortsätta att försöka påverka mitt eget parti i olika frågor. Jag kommer också fortsätta att på olika vis engagera mig i samhällsdebatten och kommentera politiska frågor och skeenden, inte minst på min blogg. Det är jag först och främst skyldig mina väljare. Men det vore också mycket svårt för mig att låta bli.

Här hittar du Anders G:s valanalys.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan