Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Fler gästnätter i Skaraborg – Skövde och Tidaholm vinnare

Text: 

Det har varit en stark turistsommar i våra trakter. I Skövde och Tidaholm har antalet gästnätter ökat rejält jämfört med förra året.

Fler turister från Italien, Frankrike och Storbritannien tycks i år ha valt att övernatta i Skaraborg.

Skövde ökar antalet gästnätter sommaren 2018.

I Skövde har antalet gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem ökat med 7,1 procent under juni, juli och augusti jämfört med samma månader 2017. Hittills i år är siffran ännu starkare med en ökning på 9,4 procent för årets första åtta månader.

Annons

Annons

Skövde är bland de fem kommuner som ökar mest i Västsverige. Bland de fem kommunerna ingår även Tidaholm och där är ökning stor – hela 46,5 procent.

För Sverige som helhet är motsvarande siffra 2,5 procent.

När det gäller utländska besökare så är norska besökare fortfarande den största gruppen, men de minskar rejält i Skaraborg jämfört med förra året.

Marknader som växer i Skaraborg är Italien, Frankrike och Storbritannien.

Totalt sett ligger dock Skaraborg på ungefär samma antal gästnätter för perioden som året innan. Dock är Skaraborgs ökning hittills i år 3,9 procent att jämföra med hela Västsverige som landar på 2,9 procent för perioden januari till augusti. Motsvarande siffra för riket är 5 procent.

– Antalet gästnätter ökar även i år. Det är mycket glädjande att Skövde fortsätter att växa mer än Sverige. Vi är glada över att företagen inom besöksnäringen fortsätter att skapa arbetstillfällen och ekonomiska värden för Skövde, säger Mats Olsson, VD på Next Skövde.

Annons

Annons

Till toppen av sidan