Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Galna zombier tog över Fornbyn

Text: 

Det gällde att vara kvick i fötterna för att undkomma oskadd från årets spökvandring i Fornbyn. 70 galna zombier förföljde besökarna.

– Det var riktigt bra gjort, menade Petter Påhlsson.

Inbäddat innehåll

Han och kompisarna Elias Smith och Axel Göransson var på tillfälligt besök i Skara för att delta i körfestivalen och hamnade av en slump på spökvandringen i Fornbyn. Det visade sig vara ett lyckokast för Umeborna.

– Det var verkligen bra. Det skulle varit jätteläskigt om man varit lättskrämd, menade Elias Smith.

– Ja, man tänkte att det var på riktigt emellanåt, fyller Axel Göransson i.

Fornbyn i Skara har förvandlats till ett forskningsinstitut fullt av galna zombies. Nu gäller det för besökarna att klara sig undan oskadda.

Annons

Sexårige Wilhelm Holm från Varnhem hade tagit med sig mamma Solveig till spökvandringen. "Det verkar mycket läskigare här än spökpromenaden i Varnhem", förklarade han.

Annons

Besökarna får komma in i forskningsinstitutet för att se att det inte ligger något i de illasinnade rykten som sprids om experimenten som utförs där.

En läkare förklarar att ett hjärta injicerat med gift transplanteras in i ett lik. Det är helt ofarligt. Eller?

Plötsligt dyker zombierna upp. Nu måste besökarna fly för att komma undan oskadda. Annars riskerar de också att smittas.

Över 70 skådespelare deltar i årets spökvandring i Fornbyn, som har ett zombietema.

Kompisarna Elias Smith, Axel Göransson och Petter Påhlsson från Umeå är på tillfälligt Skarabesök och var mycket glada över att det hittat till Spökvandringen. "Riktigt bra", tyckte de.

Direktören för institutet välkomnar besökarna till rundturen.

Som besökare gäller det att se upp zombier kan dyka upp när man minst anar det.

Det blir en del nervösa skratt under spökvandringen.

Annons

Annons

Spökvandringen arrangeras av tvåorna på estetprogrammet vid Katedralskolan. I år medverkar även elever i årskurs ett och tre.

Inomhus är man säker från zombierna. Eller?

Annons

Annons

Och nog lyckades esteteleverna på Katedralskolan i sitt uppsåt att skrämmas ordentligt under årets spökvandring. Många av besökarna vitnade, några barn grät och andra valde helt sonika att avbryta turen.

Årets föreställning heter Infectio och utspelar sig på ett forskningsinstitut där allt går fel. Plötsligt vaknar de döda försökspersonerna till liv som zombies och nu gäller det för besökarna att ta sig undan oskadd.

Spökvandringen i Fornbyn 15-årsjubilerar i år och nog märktes det att arrangören tagit i ordentligt - 70 skådespelare medverkade för att ge publiken extra av allt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan