Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Triss i ess – starka kort inom bluesen

Anne Harris och Sofie Reed är två drottningar i bluesvärlden. Nu spelar de tillsammans i Tidaholm.

Annons

Dusty Road Blues slår på stort.

Fint främmande väntar vid spelning på Julius på torsdag kväll.

Den livskraftiga Bluesföreningen har legat lite lågt sedan sommarens stora insatser. Men på torsdag blir det en riktig fest.

Sofie Reed, Russel Jackson och Anne Harris uppträder på samma kväll. Det är en riktigt stark uppställning.

Här en liten presentation:

Sofie Reed från Ludvika startade sin musikkarriär i mitten på 80-talet när hon var körsångerska till Sheila Charles, Ray Charles dotter. Sedan fortsatte Sofie att arbeta med flera stora musiker från Minneapolis, som Morris Hayes, Willy Murphy, Preston Reed och andra. De senaste sju åren har Sofie turnerat som ett enmannaband.

Annons

Annons

Russell Jackson är född i Memphis och startade sin karriär 1974. Två år senare flyttade han till Chicago där han arbetade med bland andra Otis Clay, Buddy Guy, Bobby Rush och Willie Nelson. Mellan 1979 och 1986 turnerade Russel med B.B. King och spelade in fem album tillsammans med honom.

Anne Harris är en Chicagobaserad singer-songwriter och fiolspelare som mer än ett årtionde har utvecklat ett unikt sound efter att ha spelat in fyra studioalbum och ett stort antal livespelningar. Hon har medverkat som fiolspelare på ett antal andra artisters inspelningar. Anne är kanske ändå mest känd för sitt arbete med trance-blues innovatören och Blues Music Award-vinnaren Otis Taylor som hon turnerat med.

Russel Jackson har spelat med bluesens stora förgrundsgestalter. Han kommer också till Tidaholm på torsdag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan