Annons

Annons

Annons

Skaraborgs Sjukhus i Skövde

Efter Vårdförbundets besked - här är kravet som kan komma att riktas mot sjukhuset

Text: 

Vårdförbundet har krävt besked från Skaraborgs sjukhus om vad deras medlemmar ska prioritera när tiden inte räcker till.

Nu kan Arbetsmiljöverket förelägga Skaraborgs sjukhus med krav på prioriteringslistor.

Vårdförbundet på Skaraborgs sjukhus har tidigare krävt att det ska tas fram prioriteringslistor för vad arbetstagarna ska prioritera när tiden inte räcker till för alla arbetsuppgifter. Man har hänvisat till krav på arbetsgivaren som finns i Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Annons

Annons

Vårdförbundet tycker inte att Skaraborgs sjukhus svarat upp mot detta krav och anmälde därför arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket i våras. Nu meddelar Arbetsmiljöverket att myndigheten överväger att förelägga Skaraborgs sjukhus att senast 1 februari nästa år ta fram skriftliga prioriteringslistor för sjuksköterskor vid samtliga slutenvårdsavdelningar.

”Av listorna ska det framgå vilka arbetsuppgifter som ska prioriteras och vilka som ska tas bort då arbetstiden inte räcker till för de arbetsuppgifter som ska utföras. ” heter det i Arbetsmiljöverkets brev till regionen.

Om Arbetsmiljöverket beslutar om ett föreläggande kan också ett vitesbelopp kopplas till kravet, som sjukhuset får betala om man inte uppfyller kraven.

Innan Arbetsmiljöverket tar beslut om föreläggande ska nu Skaraborgs sjukhus få möjlighet att yttra sig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan