Annons

Annons

Annons

Handboll

Skövde HF tar kampen utanför planen: "Matchen för kvinnan"

Skövde HF:s hemmamatch mot VästeråsIrsta den 8 november kommer bli något utöver det vanliga.

Klubben har valt att tillägna den åt kampen för kvinnans lika värde – och samtidigt göra en insats mot bröstcancer.

Hemmamatchen mot VästeråsIrsta gäller mer än två poäng för Skövde HF.

Skövde HF är en förening med enbart kvinnliga aktiva utövare. Cirka 340 är barn och ungdomar och cirka 40 är juniorer och seniorer.

– Vi ser hur snedfördelade resurserna inom idrotten är inom många områden. För snart ett år sedan gjorde SVT en artikel som visar att herrar tjänar mer än 72 gånger så mycket än damer inom idrotten, säger Anders Wiik, marknadsansvarig i Skövde HF, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Han fortsätter:

– Att herridrott har ett starkare marknadsvärde än damidrott är de flesta medvetna om men vi tycker inte att någon man ska värderas 72 gånger mer än en kvinnas likvärdiga insats. Vi vill verka för en förändring för hur kvinnors idrottande värderas. Flera av oss som jobbar ideellt som ledare i föreningen har döttrar som spelar och vill skapa bättre förutsättningar för dem att lyckas, säger Anders Wiik.

Skövde HF kallar det ”Matchen för kvinnan”.

– Det är en satsning för att förbättra möjligheten för damerna i Skövde HF att få samma möjligheter som herrar på längre sikt.

Elitlaget kommer att spela i ett rosa matchställ den 8 november. Efter matchen signeras tröjorna av spelarna och kommer att säljas – pengarna går till Bröstcancerfonden och Skövde HF.

Klubben kommer även skänka 50 procent av överskottet från matchens entréintäkter till Bröstcancerfonden.

LÄS MER: Skövde HF tog tredje raka segern

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan