Annons

Annons

Annons

Annons

Ingmarstorp

En spännande resa med bussföretagaren

Bengt Johansson hade mycket intressant att berätta om sina 30 år i bussbranschen. Bengt driver Stenstorp Buss.

Annons

Som stolt ägare av en buss startade Bengt Johansson Stenstorps Buss 1989. Sedan dess har mycket hänt. Om detta berättade företagaren för Gamla Giffare.

Stenstorps Buss har sett en stadig expansion under åren. I dag finns det i bolaget åtta bussar. Skövde Trafik förvärvades 1998 och är nu en del i Stenstorps Buss AB. Även en handikappbuss finns tillgänglig.

En modern buss idag kostar cirka 4 miljoner kronor. Företaget har tolv anställda och fyra vikarier.

Resmålen genom åren har varit mycket varierande med körningar både på hemmaplan och bortaplan.

Annons

– Skolskjutstrafik till och från våra skolor i Stenstorp är en av delarna i verksamheten och beställningstrafiken en annan.

Beställningstrafiken består av allt från att köra vinresor, ett samarbete med Enoteca Gärdstorp.

– Våra vinresor har blivit en succé och går bland annat till Provence, Toscana och Piemonte.

Bussföretaget gör kompletta researrangemang för föreningar, grupper och företag.

– Pensionärsföreningen som åker på utflykt, företagets personalresa, idrottsföreningar, skolresa, skidresa, vi ordnar det mesta. Det finns färdiga reseförslag men vi "skräddarsyr" gärna även resan efter gruppens önskemål.

Annons

Några av våra populära endagsresor för grupper är "Resa till Ydre". Hallandresa, Nio öars väg i Bohuslän med mera, Lars Lerin i Karlstad.

Bengt berättade om olika episoder vid resor ute i Europa. Många resande har visat fortsatt förtroende för bussbolaget och har under 15 år tid återkommit med beställningar av nya resmål.

Resor till Gösta och Lena Linderholm i Provence är en populär resa som återkommer med jämna mellanrum.

Vinresorna är mest populära och fungerar enligt konceptet att man tar flyg ut, och buss hem. Munkskänkarna som finns på olika ställen tillämpar i sin helhet konceptet.

– Beträffande miljön/utsläpp finns olika bestämmelser i alla europeiska länder, en del svårigheter kan förekomma vid dessa besök.

Bengt berättade om trafiksäkerheten där de resande i bussarna måste ha säkerhetsbälte vid färden. En del bekymmer har förekommit där antal handikapp/rullstolar kräver speciella fastspänningar, detta gör att antalet stolar måste minskas av utrymmesskäl.

Annons

– Det stora problemet på senare tid är att få chaufförer till bussbolagen, intresset och spänningen med yrket har tyvärr avtagit.

För Bengts del har det varit en spännande resa genom åren, oförglömliga minnen från händelser av olika slag som avlöst varandra finns i mängder.

Företagaren närmar sig pensionsåldern men har nog inga planer att trappa ned så länge hälsan, intresset och yrkesskickligheten finns kvar.

Ove L Skatt

Annons

Annons

Till toppen av sidan