Annons

Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Oväntat besked om styret i Mullsjö

Mullsjö kommunfullmäktige. Innan tisdag behöver det nya styret vara klart.

Annons

Alliansen i Mullsjö har spruckit och Kristdemokraterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna kan utgöra grunden för ett nytt styre.

– Vi får se var vi hamnar, säger Linda Danielsson (S).

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod att Alliansförhandlingarna bröts sedan Sverigedemokraterna krävt att aktivt delta i styret. Den beskrivningen var felaktig.

Socialdemokraterna och Kristdemokraterna kan styra kommunen nästa mandatperiod. I fredags hölls diskussioner om styret mellan Alliansen, Mullsjö Framtid och Sverigedemokraterna, vilket P4 Jönköping var först med att rapportera om. Förhandlingarna bröt samman.

Annons

Annons

– Vi blev ombedda av Moderaterna att lämna Allianssamarbetet, då vi framför allt inte ville gå med på de krav som Mullsjö Framtid hade om att ge Sverigedemokraterna utrymme, säger Joseph Tornell (KD).

Kort om tid

Han konstaterar att det är kort om tid att komma fram med ett nytt styre.

– Vi bröt igår så vi har inte riktigt hunnit omformulera oss än, säger han.

Exakt vilket utrymme det handlar om är oklart. Angelica Lundberg (SD) berättar att det förslag som låg för bordet i fredags, inte innebar att SD skulle ha en aktiv roll i styret.

– Tvärtom, i det förslaget skulle vi vara i opposition, säger Angelica Lundberg (SD).

"Vi får se"

P4 Jönköping rapporterar att Kristdemokraterna och eventuellt Centerpartiet kan bilda styre med Socialdemokraterna. Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle då kunna ingå en valteknisk samverkan.

Linda Danielsson (S), förhandlare för Socialdemokraterna, är sparsam med att kommentera situationen.

– Vi får se var vi hamnar. Det är ett nytt läge nu när Alliansen går isär. Vi ska ha möte inom Socialdemokraterna i morgon, så vi får se om Socialdemokraterna bestämmer sig för att gå in i detta, säger hon.

Centerpartiets förhandlare Gun Nilsson (C) vill inte ge några kommenterar i dagsläget.

Till toppen av sidan