Annons

Annons

Annons

Boxning

Klart: Så ser startfältet i historiska boxningsgalan ut

Text

Till helgen skrivs boxningshistoria i Skaraborg. Då anordnas nämligen länets första proffsboxningsgala någonsin i Skövde. Nu är galans startfält fastslaget.

– Det ser riktigt bra ut, säger Jan Eliasson, initiativtagare till galan, i ett pressmeddelande.

Nu är startfältet i Skaraborgs första boxningsgala någonsin klart.

Till helgen smäller det - då anordnas boxningsgalan Rising stars VII i Skövde. Det kommer att bli den första proffsboxningsgalan någonsin i Skaraborg. Nu, dagar innan det är dags för boxningshistoria att skrivas i länet, är galans startfält klart.

Annons

Annons

LÄS MER: Skövde värd för historisk boxningsgala

– Det ser riktigt bra ut trots att Simon Engström från Katrineholm tyvärr måste lämna återbud på grund av sjukdom, säger initiativtagaren Jan Eliasson i ett pressmeddelande.

Tung inledning

I galans inledande match ställs en annan Katrineholmsboxare, Samo Jangirov, som är obesegrad efter tre matcher, mot ukrainaren Kostiantyn Dovbyschenko, som har tre vinster och två förluster i cruiservikt 91 kilo.

– Samo har överraskat i sina matcher med sin offensiva, tuffa stil och får nu möta sin svåraste motståndare i sin professionella karriär, säger Eliasson.

I andra matchen kommer Joanna Ekedahl att möta kickboxningsstjärnan Nina Pavlovic.

– Joanna har gått alla sina tidigare matcher utomlands och gör nu Sverigedebut.

Rafflande match

I galans tredje match ställs Uppsalaboxaren Salah Nazer Taha mot ryssen Igor Venchalnyi. Den matchen följs upp av ett möte mellan Robin Safar, en av Sveriges mest lovande boxare, och lettländaren Madras Trivols.

I den femte matchen gör Malmöboxaren Simon Henriksson och stockholmaren Ahmed Rossi upp.

– Räkna med en rafflande match, kommenterar Eliasson.

Sedan är det dags för galans huvudnummer - matchen mellan Tidaholmsboxaren Daniel Gustafsson och georgiern Illia Beraushvili.

Annons

– Daniel såg väldigt vass ut i sin andra match för två månader sedan. Det är lite av en chansning att möta Illia men Daniel vill ha utmaningar och det får han nu, säger Jan Eliasson.

Galan går av stapeln på lördag och arrangeras på Valhall i Skövde kulturhus.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan