Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

På resande fot för att lära mer om fotboll

Fotbollen i fokus gällde när Mikael Lindgren gästade Gamla giffare.

Annons

Mikael Lindgren berättade om fotbollsutveckling för Gamla giffare på torsdagsträffen.

Bland annat delade han sina tankar från fotbollsresor gjorda i England.

Mikael Lindgren utbildade sig i tidigt skede med stort intresse för just fotbollen och blev tränare i olika föreningar. Mikael anställdes sedermera på Västergötlands Fotbollförbund.

Han ser sitt jobb som utvecklare stimulerande och sin uppgift att många gånger trampa nya stigar för att föra uppgiften framåt i tiden som är inte alla gånger så lätt.

Mikael är sedan sju år tillbaka även är tränare för IFK Falköping.

Annons

Annons

Att komma utanför Sverige och studera andra länders fotboll är ett led i utvecklingen att förnya få nya impulser som kan vara till nytta här hemma.

Hur har det varit förut?

– Det är alltid nyttigt att gå tillbaka i historien för att få en inblick i respektive förenings verksamhet.

Manchester City besöktes och gruppen träffades på Manchester Citys enorma träningsanläggning, vidare till Liverpool, samt Manchester United.

Värvningar till Manchester City från andra delar av världen har kostat många miljoner kronor, trots en stor satsning inom föreningen att få fram egna förmågor har man inte lyckats. Underhand kan man konstarea att endast någon eller några få spelare finns i representationslaget.

Vid de större fotbollsarenorna som alltid är fyllda med publik har biljettpriserna stigit varför huvuddelen är turister och andra som inte är ”riktiga ”supportrar”. Fördyringen har tyvärr lett till att många inte längre har råd att längre gå på fotboll, en tyst publik som fått negativa effekter.

Mikael med många års erfarenhet och kunnande i ett yrke inom fotbollen och förbundet ger oss åhörare en mycket intressant redogörelse och berättelse om kärnverksamheten inom engelsk fotboll. Mycket av det Mikael ha återgivit var för oss andra helt nya lärdomar vad som sker och inte allra minst den stora penninghanteringen som styr verksamheten i olika länder.

Annons

Det finns åtskilligt mycket mer att återge men av Mikaels framförande kan vi konstatera att man har hög målsättning inom VFF att stötta våra fotbollsföreningar och bevara idrottens så viktiga värdegrund.

Ove L Skatt

Annons

Annons

Till toppen av sidan