Annons

Annons

Annons

Gunnarsbo

195:an kommer stängas av i Fagerhult – trafiken leds om över Tidaholm

Väg 195 kommer att stängas av strax norr om infarten till Fagerhults belysning. Detta för att Trafikverket ska byta ut en stor trumma som leder Gangåns vatten under vägen. Under tiden kommer trafiken ledas om.

Strax norr om infarten till Fagerhults belysning kommer väg 195 att stängas av.

Mellan 6 december till den 12 december kommer väg 195 att stängas av för trafik i Fagerhult, strax norr om infarten till Fagerhults belysning. Trafiken kommer att ledas om vid Linderyd via Tidaholm (väg 193), Mullsjö och Jönköping (väg 26/47).

Annons

Annons

På sträckan passerar cirka 3 000 fordon dagligen och 550 av dessa är lastbilar.

– Vi har valt att lägga arbetet över en helg för att belasta så lite som möjligt och vi hoppas att det inte kommer vara så mycket trafik förbi platsen just under tiden som arbetet fortgår, säger Rikard Abrahamsson, projektledare Trafikverket.

Under tiden vägen är avstängd hänvisas genomfartstrafiken via orange vägvisning till en omledningsväg.

Under tiden vägen är avstängd hänvisas genomfartstrafiken via orange vägvisning till en omledningsväg.

– Ska man bara passera Fagerhult för att fortsätta norr eller söder ut och blir omvägen inte mer än ett par mil, säger Rikard Abrahamsson.

Vägen kommer under arbetet att vara avstängd för trafik men det kommer finnas möjlighet för lokaltrafiken att passera på platsen.

– Avstängningen beror på ett planerat arbete där Trafikverket byter en stor trumma under vägen. Trumman leder Gagnåns vatten genom väg 195 men är utsliten och behöver därför bytas, säger Rikard Abrahamsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan