Annons

Annons

Annons

Annons

Rånade Tibrobutik med kniv och yxa

Text: 

Videobutiken Sörens i Tibro blev under måndagskvällen den 16 juli utsatt för ett rån. Rånarna var beväpnade, och lyckades stjäla lotter, pengar och en telefon från butiken.

När ägaren såg filmerna från övervakningskamerorna kända han nästan direkt igen en av gärningsmännen på gångstilen och anade vem den andra kunde vara.

Nu fälls båda för rånet och en rad andra brott av Skaraborgs tingsrätt.

Gärningsmännen på väg in i butiken beväpnade med en yxa och en kniv.

19-åringen får ett år och tio månaders fängelse för rånet, olaga intrång, misshandel, försök till stöld av en mc, utpressning, övergrepp i rättssak, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Han ska också betala skadestånd till butiken och en rad drabbade personer.

Annons

Annons

Den andre rånaren var bara 16 år vid tillfället och döms därför till ungdomsvård och en speciell vårdplan, samt 110 timmars ungdomstjänst för rån, ofredande, olaga hot, skadegörelse och övergrepp i rättssak. Även han ska betala skadestånd till butiken, den drabbade kassörskan och en rad andra personer.

Klart är att de båda gärningsmännen besökt butiken ganska ofta och det var också därför ägaren kunde hjälpa till med identifieringen ganska snabbt.

Vid rånet hotade de kassörskan med en yxa och en kniv. Bytet blev 10 000 i kontanter och lotter för 8 000 kronor.

Annons

Annons

Till toppen av sidan