Annons

Annons

Annons

Boxning

Gustafsson vann - men inte utan bekymmer: "Han var en tuff jävel"

Tidaholmsboxaren Daniel Gustafsson var huvudnumret när Skaraborgs första proffsboxningsgala arrangerades i helgen. Den segervisse 27-åringen boxades bra och vann till slut klart över georgiern Ilia Beruashvili. Men det gick inte helt utan bekymmer.

– Han var en tuff jävel och bröt min gameplan, säger Gustafsson.

Daniel Gustafsson vann framför ögonen på familj, vänner och kolleger när Skaraborgs första proffsboxningsgala någonsin anordnades i helgen.

På lördagen ägde Skaraborgs första proffsboxningsgala någonsin rum på Valhall i Skövde. Totalt avgjordes fem matcher - två huvudmatcher och tre amatörmatcher.

Annons

Galans huvudnummer var Tidaholmsboxaren Daniel Gustafsson, som ställdes mot den tuffe georgiern Ilia Beruashvili framför ögonen på familj, vänner och kolleger .

Annons

– Det var väldigt bra stämning med många som jag känner på läktaren. Jag boxas för publiken men fick inte riktigt visa vad jag kan fullt ut, säger Daniel Gustafsson.

Flytt vid förlust

27-åringen hade en plan för hur han skulle ta sig an matchen men kunde inte riktigt fullfölja den.

– Tanken var att slå ut honom i fjärde ronden men han var en tuff jävel. Killen kunde ta smällar och höll och slog bra, så jag kom av mig, säger Gustafsson.

Men med stödet från läktaren och vetskapen om ett löfte som han lagt fram före matchen kom han igen.

– Inför tänkte jag "det är bara seger som gäller". Jag hade till och med slagit vad om att jag skulle flytta från Skövde om jag förlorade.

"Vill få till knockouts"

Gustafsson vann till slut klart mot georgiern till hemmapublikens stora glädje.

– Det kändes helt underbart, säger han.

Daniel har nu vunnit tre raka matcher sedan comebacken tidigare i år.

– Jag kan inte se mig själv förlora i nuläget.

Härnäst väntar en ny match i Uppsala i mars. Vem han ställs mot då är ännu inte bestämt.

– Jag har fått känna på tempot och hur det är att vara proffs i några matcher. Nu tror jag att jag kommer att matchas tuffare och ställas mot en bättre boxare nästa gång, säger Gustafsson som redan i nästa vecka börjar att träna inför kommande utmaningar.

– Jag vill bli starkare för att kunna få till några knockouts. Folk är faktiskt förvånade över att jag inte har sänkt någon av mina motståndare ännu.

Annons

LÄS MER: Gustafsson proffssatsar: "Har hittat suget"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan