Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Utbildningsföretaget Miroi köps upp av de egna ägarna

Utbildningsföretaget lever vidare då ägarna köper tillbaka bolaget via ett företag inom koncernen.

Annons

Utbildningsföretaget Miroi med en av delägarna, Thomas Sjölund från Jönköping, ser ut att räddas då bolaget köps upp av Aspvik & Sjölund Invest i den egna koncernen.

— Jag kan säga så mycket att i stort sett alla våra anställda i södra Sverige behåller sina jobb och de avtal som vi har, exempelvis med Nässjö Lärcenter, säger Thomas Sjölund.

Det var för en dryg månad sedan som Miroi gick i konkurs Luleå tingsrätt. Ett 20-tal anställda i Jönköping, Nässjö och Värnamo berördes.

— Givetvis är det tråkigt, vi har gjort vad vi har kunnat för att rädda bolaget, sade Thomas Sjölund då.

Annons

Miroi har tidigare beskrivits som ett av landets största utbildningsföretag med cirka 150 anställda och verksamheter på ett 60-tal orter i Sverige. De har haft omsättning på hundratals miljoner kronor, vid konkurstillfället var skulderna 130 miljoner kronor.

Annons

Företaget har bland annat jobbat med jobbcoachning och gymnasiala utbildningar för nyanlända. Avtal har tecknats med både Arbetsförmedlingen och kommuner. Intäkterna har dock sjunkit successivt i takt med att Arbetsförmedlingen sagt upp avtal med jobbcoachföretag.

Pumpat in pengar

Thomas Sjölund säger att han tillsammans med kompanjonen Jan Aspvik pumpat in mångmiljonbelopp, enligt uppgift totalt 75 miljoner kronor, för att försöka rädda Miroi.

I flera veckor har konkursförvaltare Anders Bergman jobbat för att hitta en lösning. Han kunde inte nås under onsdagen.

För få anbud

— Jag kan bekräfta köpet, det har varit för få anbud och nu har vi kunnat gå in via vårt bolag Aspvik & Sjölund Invest och ta över verksamheterna. Förutom vårt engagemang i Norrland där Arbetsförmedlingen tidigare sagt upp avtal fortsätter vi som vanligt i södra Sverige, säger Thomas Sjölund.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy